5 Liralık Madeni Paralar Geliyor: Karar Yayınlandı

5 liralik madeni paralar geliyor karar yayinlandi 1WjIgx5C.jpg

Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 5 lira değerindeki madeni paralar tedavüle çıkarıldı. Yeni paraların özellikleri ve detayları da kamuoyuyla paylaşıldı. 

5 Liralık Madeni Paraların Özellikleri

28/5/1970 tarihli ve 1264 sayılı Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkında Kanunun uyarınca, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan bu paraların kenar özelliği düz tırtıllı olarak belirlendi. Paraların çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre ve ağırlığı ise 8,25 gram olarak açıklandı.

Ön Yüz Desenleri

Paraların ön yüzünde ise dış halkada 8 köşeli Selçuklu yıldız motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı. Ayrıca, ön yüzde halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldıza, ortada “Türkiye Yüzyılı” logosuna yer verildi. Logonun solunda 5 rakamı, altta “Türk lirası” yazısı ve yazının altında basım yılına yer verildi.

Arka Yüz Desenleri

Arka yüzde ise Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rölyefi ve çevresinde de “Türkiye Cumhuriyeti” yazısı yer aldı.

Tebliğ Yürürlüğe Girdi

Hükümlerini, Hazine ve Maliye Bakanı’nın yürüteceği tebliğ, yayım tarihinde yürürlüğe girdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
5 Liralık Madeni Paralar Geliyor: Karar Yayınlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir