Bolu’da Kuruyemiş Fiyatları Cep Yakıyor! Sohbetlerin Vazgeçilmezi Çekirdek Kaç Para Oldu?

Ay Cekirdegi 2

Bolu’da Ay Çekirdeği Tutkusu

Bolu’da kuruyemiş dükkanlarında gerçekleşen bir trend, vatandaşların en çok tercih ettiği ürünü belirledi: Ay çekirdeği. “Sohbetlerin vazgeçilmezi” olarak bilinen çekirdek, Bolu’da kuruyemiş dükkanlarını süslüyor ve damakları tatlandırıyor. Şaşırtıcı bir şekilde, ay çekirdeğinin kilosu şu sıralar 120 liradan satışa sunuluyor.

Ay Cekirdegi 3

Vatandaşların Vazgeçilmezi

Geçtiğimiz yıllarda 60 liradan satışa sunulan ay çekirdeği, şimdi değerini iki katına çıkardı. Ancak, bu yüksek fiyat vatandaşların talebini azaltmış gibi görünmüyor. Tam tersine, ay çekirdeği hala Bolu’da en çok tercih edilen kuruyemişler arasında başı çekiyor.

Kuruyemis 1

Fiyatlar Yokluğa veya Bolluğa Göre Şekilleniyor

Ay çekirdeğinin popülerliğini değerlendiren bir kuruyemişçi olan Haluk Acar, “Türk halkının en büyük eğlencesi çekirdek. Bizim kuruyemişçilerin ana kalemi çekirdektir. Fındık, leblebi ve üzüm gibi birtakım karışık kuruyemişler de tercih ediliyor. Çekirdeğin fiyatını belirleyen unsurlar var. Bu ürün yurt dışından, Çin’den geliyor. Fiyatı da 2 dolar civarı. Genelde bu baz alınıyor. Türkiye’de de genelde bu çerçevede gidiyor. Fiyatların oluşmasında bir önceki yılın ürününün yokluğu veya bolluğuyla alakalı olabiliyor. Bazen de bahsettiğim gibi dövizdeki hareketlilik de bizim fiyatlarımızı etkileyebiliyor” şeklinde konuştu.

Ay Çekirdeği 1

Bolu’da Ortalama Kuruyemiş Fiyatları

Acar, işlerinin en yoğun olduğu günün yılbaşı olduğunu belirtiyor ve bayramlarda da hareketlilik yaşandığını ekliyor. Bolu’da kuruyemiş fiyatları şu şekilde seyrediyor: Ay Çekirdeği 120-140 Lira, Kabak Çekirdeği 250-270 Lira, Soslu Fıstık 150-170 Lira, Soslu Mısır 150-170 Lira, Beyaz Leblebi 130-140 Lira, Karışık Çerezler 150-500 Lira.

(Haber: Kemal Akın)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Kuruyemiş Fiyatları Cep Yakıyor! Sohbetlerin Vazgeçilmezi Çekirdek Kaç Para Oldu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir