1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bolu’nun Tescilli Lezzeti, Türkiye’nin En Sevilenlerinden Oldu

Bolu’nun Tescilli Lezzeti, Türkiye’nin En Sevilenlerinden Oldu

featured
Bolu Çeltikdere Pirinci 1

İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar’dan Çiftçilere Çağrı: İklim Değişikliklerine Karşı Dikkatli Olunmalı

İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar, iklim değişikliklerinin çeltik ekim alanlarında olumsuz etkilere neden olabileceğine dikkat çekerek çiftçilere, olumsuz durumlarla karşılaşıldığında il ve ilçe müdürlükleri ile iletişime geçmeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, doğayı koruma açısından uzmanlar tarafından önerilen ürünlerin kullanılması ve İl Müdürlüğü’nün duyurularına uyulmasının önemine vurgu yaptı.

Bolu Celtikdere Pirinci 3

Geleneksel Yöntemlerle Çeltikdere Pirinci Biçiliyor: “Çömlek Patlatan” Kalitesi Tarladan Sofralara Ulaşıyor

Geçtiğimiz aylarda, Çeltikdere pirincinin hasat dönemi, Bolu’nun Kıbrıscık ve Seben ilçelerinde gerçekleşti. Geleneksel yöntemlerle sabahın erken saatlerinde tarlalara giden çiftçiler, “çömlek patlatan” olarak bilinen bu kaliteli pirinci biçmeye başladı. Meşakkatli üretim sürecinin ardından ürün, kurutma işleminin tamamlanmasının ardından satışa hazır hale getirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Yazı Sona Erdi!

Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.

Bolu’nun Tescilli Lezzeti, Türkiye’nin En Sevilenlerinden Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir