Depremzedeler İçin Mücbir Sebep Kararının Uzatılması Talebi

depremzedeler icin mucbir sebep kararinin uzatilmasi talebi fbduk8KM.jpg

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara yol açan depremler sonrası alınan mücbir sebep kararının uzatılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Palandöken, açıklamasında, “Depremler nedeniyle vergi, sosyal güvenlik, kredi, kira ve diğer borçlarını ödeyemeyen esnafımız devletimizden destek bekliyor. Mücbir sebep halinin uzatılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesindeki esnafın hala büyük mağduriyetler yaşadığını belirten Palandöken, “Birçok esnafımızın araçları enkaz altında kaldı. Bu durumda, esnafın devlete nasıl vergi vereceği ciddi bir sorun. Esnaf, işine tam olarak geri dönmeden ticari hayatın canlanması gerektiğini ifade ediyor” dedi.

Palandöken, ticari hayatın yeniden canlanması ve yaşamın normale dönmesi için mücbir sebep halinin uzatılması ile birlikte esnafa vergi ve prim borçlarında kolaylık sağlanması gerektiğini dile getirdi. “Deprem sonrası mücbir sebep ilan edilen vergiler ve primler 31 Ağustos 2024 tarihine kadar ertelendi. Ancak esnafımız, cebinde para olmadan sadece beyannamesini veriyor” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Depremzedeler İçin Mücbir Sebep Kararının Uzatılması Talebi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir