1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Düzce Kabağı Tezgahlardaki Yerini Aldı

Düzce Kabağı Tezgahlardaki Yerini Aldı

duzce kabagi tezgahlardaki yerini aldi DaXOwnLa.jpg

Düzce’de humuslu topraklarda yetişen ve kendine özgü aromasıyla tanınan bal kabağı tezgaha indi. Kilosu 10 liradan alıcı bulan bal kabağı iyi rağbet görüyor.

’Düzce kabağı’ diye anılan bal kabağının ünü her geçen gün giderek artıyor. Kabak tatlısından komposto ve trileçeye kadar birçok ürüne lezzet katan bal kabağı, sadece yetiştiği bölgede değil, Türkiye’nin hemen hemen her yerinden ilgi görüyor.

Üreticiden Önemli Açıklamalar

Üretici Murat Yılmaz, kabağın kilosunun 10 liraya kadar düştüğünü ifade ederek, “Kabak hasadımızı yaptık. Kabağın görüntüsü sert olacak. Genelde taze kabak kendini renginden belli eder. Kabağın içi bazen çürük çıkabilir. Vatandaşlar bunu dışardan anlayabilir. Kendi rengini kaybeden kabağın içi çürük çıkar. Bu kabağın tohumu Afyonkarahisar yöresine ait. Bölgemizde ektiğimiz kabağın tohumu farklı” dedi.

Düzce Kabağının Lezzeti

Düzce kabağının lezzetli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Daha beyaz olan kabaklar Düzce kabağıdır. Afyonkarahisar kabağının rengi koyu olur.” diye konuştu.

Çeşitli Kullanım Alanları

Murat Yılmaz, kabağın en çok tatlılarda kullanıldığını söyleyerek, “Kabağın çok farklı yemekleri var. Yöresine göre değişir. Özellikle tatlı yapımında kullanılıyor ama birçok yörede farklı tatlar deneniyor. Dönerinin bile yapıldığını duydum. Nasıl yaptılar bilmiyorum ama biz genelde tatlısını yaparız, böreğin içerisinde kullanırız.” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce Kabağı Tezgahlardaki Yerini Aldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir