Giresun’dan Topyekûn Mücadele Çağrısı

Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, fındık üreticileri ve ilgili tüm tarafların kahverengi kokarca böceğiyle mücadelede birlik olması gerektiğini vurguladı.

Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en büyük ekonomik geçim kaynaklarından biri olan fındığın, 2017 yılından itibaren Gürcistan sınırından ülkemize giren kahverengi kokarca böceği tarafından tehdit altında olduğunu belirtti.

Bölük, fındığın önemli bir ihraç ürünü olduğuna dikkat çekerek, “Bu zararlıyı üreticimiz, tüccarımız, sanayicimiz, ihracatçımız ve devletimizin işbirliğiyle hep birlikte bertaraf etmek durumundayız.” ifadesini kullandı. Kokarca ile kışlaklara çekildiği andan itibaren yoğun bir mücadele verilmesi gerektiğini vurgulayan Bölük, bu konuda şu ifadeleri kullandı:

“Bunun için Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonunda, illerde valilik makamının direktifleriyle kaymakamlıklar, il ve ilçe tarım müdürlükleri, muhtarlar, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle koordineli bir çalışma yürütülmesiyle bu zararlının kontrol altına alınabileceğini ve bertaraf edilebileceğini düşünüyoruz. Aksi durumda her sene daha da kötüsüyle karşılaşma gerçekliğiyle karşı karşıya kalacağız. Bugün fındığımızı konuşurken yarın tarlada ektiğimiz sebzemizin ve bahçemizdeki meyvemizin de olmadığını göreceğiz.”

Bölük, tüm taraflara seslenerek, “Gelin bu mücadeleyi topyekûn yapalım, birlikte hareket edelim, bu mücadele Türk milletinin milli meselesidir. Bu anlayışla fındık kokarcasının verdiği zararı önlemede ve bu böceği yok etmede omuz omuza verelim. Bunu yaparsak aşamayacağımız hiçbir engel yok.” dedi.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giresun’dan Topyekûn Mücadele Çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir