Merkez Bankası Başkanından Asgari Ücret Açıklaması: Ara Zam Gelecek mi?

Merkez Bankası Başkanından Asgari Ücret Açıklaması Ara Zam Gelecek mi

Merkez Bankası Başkanının TBMM’deki Konuşması

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bir sunum yaparak milletvekillerine hitap etti. Bu oturumda, önceki beyanları anımsatılarak Başkan Karahan’a asgari ücretle ilgili ara zam yapılmasına dair sorular yöneltildi. Daha önce, hükümete gönderdiği düzenli raporlarda asgari ücrete ara zam yapılmaması gerektiğini ifade eden Karahan, bu konudaki düşüncelerini ve tutumunu milletvekillerine açıklama fırsatı buldu.

Asgari Ücret Zammı Tartışmaları

Milletvekillerinin eleştirilerine yanıt veren Başkan Karahan, asgari ücret zammının enflasyon üzerinde bir etkisi olduğunu kabul etmekle birlikte, bunun enflasyon için birincil bir risk oluşturmadığını belirtti. Karahan, Merkez Bankası’nın bir tavsiye veya karar kuruluşu olmadığını, ancak enflasyon tahminleri yapılırken çeşitli varsayımların göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Asgari ücretle ilgili görüşlerinin kesin tavsiyeler olmadığını, daha çok genel bir perspektif sunduğunu dile getirdi.

Gelecekte Asgari Ücrete Ara Zam Olacak mı?

Karahan’ın açıklamalarından sonra, TBMM’deki milletvekilleri ve kamuoyu, asgari ücrete yapılacak olası bir ara zam konusunda merak içinde kaldı. Başkanın ifadelerinin, belirli bir nezaket çerçevesinde yumuşatıldığı düşünülüyor; ancak şu anda asgari ücretle ilgili ara zam konusunda herhangi bir yeni gelişme bulunmuyor. Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha önce yaptığı açıklamada, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ve mevcut asgari ücretin yıllık hesaplamalara dayanarak belirlendiğini bildirmişti. Bu durum, işveren kesiminden olumlu tepkiler alırken, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe tarafından da desteklendi. Buna karşılık, asgari ücretlileri temsil eden Türk-İş’ten bu süreçte herhangi bir açıklama yapılmadı.

(Haber Merkezi)

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Merkez Bankası Başkanından Asgari Ücret Açıklaması: Ara Zam Gelecek mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir