Nippon Paint Creative Colour Awards Başvuruları 2 Kasım’da Başlıyor

Nippon Paint, bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği Creative Colour Awards (CCA) için başvuruların 2 Kasım’da başlayacağını duyurdu. Türkiye tanıtımı, İstanbul Resim Heykel Müzesi’nde gerçekleştirilen bir toplantı ile yapıldı. Toplantıya, Nippon Paint Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arzu Uludağ, CCA Danışma Kurulu Üyesi İspanyol Mimar Francesca Sapey ve Türkiye’yi temsil eden Mimar Nevzat Sayın katıldı. 50’yi aşkın mimarlık ofisinin temsilcisi etkinlikte yer aldı.

Renklerin kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlenen bu yarışmaya, mimarlar 2 Kasım 2024 ile 31 Mart 2025 tarihleri arasında mimari, iç mekan ve kamusal alan tasarımları kategorilerinde tamamlanmış projeleriyle başvurabilecek. Her bir kategoride para ödülü ve Nippon Paint’in dünya çapındaki tasarımcılar ve paydaşlar ağına erişim şansı sunulacak.

Toplantıda konuşan Arzu Uludağ, “Bu yarışmanın ana yaklaşımı, rengin mimari ve iç mimarlıkta en doğru kullanımlarını ödüllendirmek. Dünyanın her köşesinden projelere açığız. Başvurular 2 Kasım’da başlayacak ve mart ayının sonuna kadar devam edecek.” dedi. Uludağ, kazananların farklı kategorilerde ödül alacağını ve Japonya’daki final etkinliğine davet edileceğini de ekledi.

Renklerin mimarlıkta önemine vurgu yapan Uludağ, “Mimarların kamusal ve özel alanda renkleri nasıl kullandıklarını görmek bizim için son derece anlamlı. Renkler tasarımın temel dilidir.” ifadelerini kullandı. Uludağ, tüm mimarları CCA’ya katılmaya davet ederek, yarışmanın geçen yıl 175 başvuru aldığını belirtti.

Francesca Sapey ise renklerin DNA’nın bir parçası olduğunu ve mimarlar için en önemli materyal olduğunu vurguladı. “Renkler, bir yol bulucu olduğu kadar yol gösteren bir dil.” diyen Sapey, her projenin kendine özgü bir renk ve şekil taşıdığını belirtti.

Mimar Nevzat Sayın da renklerin mimarideki yerini değerlendirerek, “Renkler, dikkati çekmek ya da çekmemek için en önemli araçlardan biridir.” şeklinde konuştu. Sayın, “Renkler, bir şeyi tarif etmek için kullandığımız en önemli unsurdur.” ifadelerini kullandı.

Creative Colour Awards, mimari, iç mekan ve kamusal alan tasarımı kategorilerinde projeleri kapsıyor. Yarışmaya katılanlar, kısa listeye kaldıkları takdirde ödül töreni için 2025’in Temmuz ayında Tokyo’da Nippon Paint’in davetlisi olacak. Başvurular, Creative Colour Awards’ın internet sitesi üzerinden alınacak.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nippon Paint Creative Colour Awards Başvuruları 2 Kasım’da Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir