Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesi İçin Protokol İmzalandı

nitelikli isgucu yetistirilmesi icin protokol imzalandi x1UOdfhn.jpg
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) arasında kadın ve genç istihdamının desteklenmesi amacıyla “Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” imzalandı.
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ev sahipliğinde gerçekleşen imza töreninde, yeşil ve dijital dönüşüm alanlarındaki geleceğin mesleklerinde nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları düzenlenecek.
Protokolle birlikte, kadın, genç ve engelli istihdamının desteklenmesi hedeflenirken, özel politika gerektiren bireylere yönelik başlatılacak aktif iş gücü programları ile önümüzdeki 5 yıl içerisinde TİSK’e üye işyerlerinde 100 bin kişiye kadar istihdam sağlanması amaçlanıyor.
İmza töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, nitelikli işgücünün temin edilmesine yönelik önemli bir adım attıklarını belirtti. Işıkhan, “Küresel rekabetin arttığı günümüzde, ülkemizin ekonomik gücünü artırmanın en önemli yollarından biri, işgücümüzü daha donanımlı ve yetkin hale getirmektir” diye vurguladı. Dijitalleşmenin hayatın her alanını dönüştürdüğünü ifade eden Işıkhan, işgücünün yeni şartlara uyum sağlamasının kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu kaydetti.
Bakan Işıkhan, şubat ayında başlatılan “İş Pozitif Kadın İstihdamı Programı” ile yaklaşık 470 bin kadını çalışma hayatına kazandırdıklarını belirtti. “Her Meslekte Kadın Eli Projemiz, bu iş birliği protokolü kapsamında daha da güçlenecek ve kadınların işgücüne daha etkin katılımını sağlayacaktır” dedi. Kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer edinmelerinin önemine dikkat çekti.
Bakan Işıkhan, engelli vatandaşların istihdamının protokolün önemli bir sonucu olduğunu dile getirerek, “18 Eylül itibarıyla hibe çağrısına çıkmayı planlıyoruz. Engelli istihdam etmek isteyen işverenlerin proje tekliflerini bekliyoruz” ifadesini kullandı. Hibe çağrılarının her yıl farklı bir temayla yapılacağını ve bu yılki temanın “otizmli bireyler” olduğunu belirtti.
Işıkhan, “Çalışan Bildirim Sistemi”ni hayata geçireceklerini ve bu sistemle engelli çalıştırma yükümlülüğünün otomatik olarak tespit edileceğini açıkladı. “Bu işbirliği ile önümüzdeki dönemde TİSK’e üye iş yerlerinde 100 bin yeni istihdam oluşturmayı da hedefliyoruz” dedi.
Bakan Işıkhan, TİSK ile gerçekleştirilen işbirliğinin Türkiye’yi daha güçlü ve rekabetçi bir konuma getireceğini ifade etti. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’a da teşekkür ederek, “Hep birlikte, daha güçlü ve kapsayıcı bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise, “Mütevazi durup, ülkemize ve çalışma hayatına destek olmayı çok seviyoruz” diyerek, protokolün önemine vurgu yaptı.
(İHA)
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesi İçin Protokol İmzalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir