Özata Denizcilik Halka Arz Ediliyor: Detaylar Belli Oldu

Yalova'nın Altınova ilçesindeki tersanede, dünyanın birçok ülkesine tamir, bakım, onarım hizmeti veren Özata Denizcilik'in halka arzında talep toplama süreci devam ediyor.

ozata denizcilik halka arz ediliyor detaylar belli oldu uP4CHvue.jpg

Yalova’nın Altınova ilçesindeki tersanede, dünyanın birçok ülkesine tamir, bakım, onarım hizmeti veren Özata Denizcilik’in halka arzında talep toplama süreci devam ediyor.

Halka Arz Başvurusu Onaylandı

Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin halka arz başvurusu onaylanırken, paylar sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle satışa sunulacak. Bireysel yatırımcılara eşit dağıtılması planlanan halka arzda, Özata Denizcilik’in payları 105 lira olarak belirlendi. Toplam halka arz büyüklüğünün 1 milyar 400 milyon lira olması öngörülüyor. Şirketin 13 milyon 350 bin lot payının dağıtılacağı talep toplama süreci yarın sona erecek.

Denizcilikte Güçlü Bir Oyuncu

Özata Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, 1975’ten bugüne edindikleri köklü deneyimle inşa ettikleri Özata Tersanesi’nin, gemi inşa alanında emin adımlarla yoluna devam ettiğini belirtti. Ataseven, şirketin 50 bin metrekare alanda faaliyet gösterdiğini ve dünyanın birçok ülkesine gemi tamir ve bakım hizmeti sunduğunu vurguladı. “Geliştirdiğimiz yatırımlar ve inovasyonlarla denizcilik sektöründeki öncü kuruluşların çözüm ortağı olmaya ve büyümeye devam ediyoruz,” dedi.

Gemi Bakımında Global Başarı

2023 yılında 104 geminin bakım ve onarımını gerçekleştiren Özata Denizcilik, iki büyük yüzer havuzda hizmet veriyor. Ataseven, “Dünya genelinde faaliyet gösteren MSC, Grimaldi gibi büyük filo sahiplerine hizmet sunuyoruz. Şirketimizin net satışlarının yüzde 99’unu bakım ve onarım hizmetimiz oluşturuyor,” diye konuştu.

Yatırımlar ve Büyüme Hedefleri

Ataseven, tersanecilik sektörünün ülkeye döviz kazandıran, istihdam yaratan stratejik bir sanayi kolu olduğunu belirterek, Türkiye’nin deniz ticaretinde önemli bir üs haline geldiğini söyledi. “Halka açılmayı, büyüme hedeflerimizi sürdürmek, kurumsal yapımızı güçlendirmek ve şeffaflık düzeyimizi artırmak için stratejik bir adım olarak görüyoruz,” ifadesini kullandı.

Halka Arz Geliri Nerede Kullanılacak?

Özata Denizcilik, halka arzdan elde edilecek geliri işletme sermayesini güçlendirmek, altyapı ve GES yatırımlarını tamamlamak için kullanmayı planlıyor. Ataseven, “Halka arzdan aldığımız güçle kurumsal kimliğimizi daha da güçlendirerek, denizcilik sektöründe dünya standartlarında hizmet sunmaya devam edeceğiz,” dedi.

Özata Denizcilik Katılım Endeksine Uygun Mu?

Halka arzına Vakıf Yatırım Menkul Değerler’in aracılık ettiği Özata Denizcilik’in katılım endeksine uygun olduğu belirtiliyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özata Denizcilik Halka Arz Ediliyor: Detaylar Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir