TESK Başkanı Palandöken: ‘Çocuklara Tasarruf Bilinci Kazandırmalıyız’

tesk baskani palandoken cocuklara tasarruf bilinci kazandirmaliyiz tG1wnvjs.jpg

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonla mücadelede çocuklara tasarruf bilinci kazandırmanın önemini vurguladı.

Enflasyonla Mücadelede Tasarrufun Önemi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonun yüksek seyrettiği bu dönemde, çocukların birikim yapma ve tasarrufu eğlenceli bir şekilde öğrenmelerinin önemine dikkat çekti.

Çocuklara Erken Yaşta Tasarruf Eğitimi

Çocuklara erken yaşlarda tasarruf ve birikim bilincinin öğretilmesi için kumbara kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Enflasyonla mücadelede alınan tedbirlerin bir parçası da küçük yaşlarda çocukların tasarrufa yönlendirilmesidir. Eskiden bankalar, belirli yaş grubuna kadar çeşitli oyuncaklı kumbara modelleri vererek çocukların dikkatini çekiyordu ve çocuklar da oraya para biriktiriyordu” ifadelerini kullandı.

Tasarrufu Eğlenceli Hale Getirmek

Palandöken, ailelerin çocuklarına para biriktirmeyi öğretirken, onları sürecin bir parçası haline getirmelerinin önemine değinerek, “İnsanlar artık araba, ev, arsa alacağım diye hayal kuramıyor. Enflasyonla mücadelede, çocuklarımızın birikime yönelmesi ve tasarrufu eğlenceli bir şekilde öğrenmesi önemlidir. Çocukların arkadaşlarıyla oyun oynarken bile tasarruf bilincini artırabilir” dedi.

Tasarruf İçin Devlet Desteği

Palandöken, çocuklara tasarruf bilinci kazandırırken devletin de bankalar aracılığı ile bu sürece destek vermesi gerektiğini belirtti. “Günümüzde tasarruf yapmanın önemli olduğu bu dönemde devlet bankalar aracılığı ile kumbara birikimine katkıda bulunmalı. BES modeli gibi bir model belirlenmeli. Örneğin belirli bir miktarın üzerinde para biriktiren çocuklara küçük hediyeler verilmeli” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TESK Başkanı Palandöken: ‘Çocuklara Tasarruf Bilinci Kazandırmalıyız’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir