Ticaret Bakanlığı’ndan İhracat Raporu: 23 İlin İhracatı 1 Milyar Doları Aştı

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının Ocak-Ağustos döneminde 23 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu dönemde, ihracat rakamları il bazında önemli değişiklikler gösterdi.

2024 yılı Ağustos ayı itibarıyla, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatta en fazla değişim yaşayan iller arasında İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Tekirdağ öne çıkıyor. İstanbul, yüzde 6,4 azalışla 4 milyar 782 milyon dolarlık ihracat yaparak ilk sırada yer alırken; Kocaeli, yüzde 20,3 artışla 2 milyar 833 milyon dolarla ikinci sıraya yerleşti.

İzmir ise yüzde 9,5 azalışla 1 milyar 909 milyon dolarla üçüncü sırada, Bursa yüzde 11,8 azalışla 1 milyar 292 milyon dolarla dördüncü, Tekirdağ ise yüzde 2,1 artış ve 1 milyar 165 milyon dolarla beşinci sırada bulunuyor.

Bu yılın Ağustos ayında, ihracatta en fazla artış gösteren iller ise sırasıyla Kocaeli (477 milyon dolar), Çorum (449 milyon dolar), Ankara (108 milyon dolar), Hatay (104 milyon dolar) ve Eskişehir (78 milyon dolar) oldu.

Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, bu yılın ocak-ağustos döneminde 23 ilin 1 milyon dolardan fazla ihracat gerçekleştirdiği belirtilirken, 57 ilin ise ihracatını artırdığı bilgisi verildi. Bakanlık, “Ticaret Bakanlığı olarak yüksek katma değerli ve rekabetçi ihracat perspektifinde pazar ve ürün çeşitlendirmesine dönük politika ve stratejilerimiz ile ihracatı artırmak üzere çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Diğer taraftan ihracatın ülkemiz sathına güçlü bir şekilde yayılmasını amaçlamaktayız. Yerelde sağlanan üretim ve istihdam artışı neticesinde daha müreffeh bir Türkiye hedeflemekteyiz” ifadelerine yer verdi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ticaret Bakanlığı’ndan İhracat Raporu: 23 İlin İhracatı 1 Milyar Doları Aştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir