TOKİ Fiyatları Yüzde 25 İndirdi: 11 İlde Geçerli Olacak!

TOKİ Fiyatları Yüzde 25 İndirdi 11 İlde Geçerli Olacak

TOKİ’nin Uygun Fiyatlı Konut Satışları

TOKİ, uygun fiyat ve düşük taksit seçenekleriyle Türkiye genelinde ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde sunulan yeni konutlar, aylık 9.500 TL gibi cazip taksitlerle alıcılarını bekliyor. Özellikle dar ve orta gelir seviyesindeki vatandaşların, yükselen konut fiyatları karşısında zorlanmaları nedeniyle, TOKİ’nin bu imkanları büyük bir fırsat olarak görülüyor. Türkiye’deki emlak piyasasında uygun fiyatlı konut bulma imkanları giderek azalırken, TOKİ aracılığıyla ev sahibi olan ailelerin sayısı 1,5 milyonu bulmuş durumda. Devlet destekli bu kurum, uygun koşullarda konut sahibi olmayı mümkün kılarken, yeni projelerle de satışlarına hız kesmeden devam ediyor.

Konut Satın Almanın Yolları

TOKİ konutlarını satın almak için farklı yöntemler mevcuttur. Sosyal konut kampanyaları, en popüler yöntemlerden biri olup, bu kampanyalar vasıtasıyla birçok vatandaş uygun şartlarda konut sahibi olabilmektedir. Ancak, Kahramanmaraş depremi sonrasında bu bölgenin yeniden inşası göz önünde bulundurulduğunda, TOKİ’nin yakın zamanda bu bölgede yeni bir kampanya düzenlemesi beklenmiyor. Bunun yanı sıra, TOKİ mevcut projelerindeki konutları da zaman zaman piyasaya sürmektedir. Bu projeler, Türkiye’nin dört bir yanında yer almakta ve satışlar, başvuru süreçlerinin ardından noter huzurunda çekilen kuralar ile belirlenmektedir.

Ödeme Koşulları

TOKİ’nin konut satışlarında uyguladığı ödeme planları oldukça cazip seçenekler sunar. Alıcıların ilk etapta %10, %20 veya %25 gibi oranlarda peşinat ödemeleri gerekmektedir. Peşinat sonrasında kalan tutar, 120, 180 veya 240 ay gibi farklı seçeneklerle taksitlendirilebilir. Taksit tutarlarına ise her yıl Ocak ve Haziran aylarında, memur maaş zamları dikkate alınarak, TOKİ tarafından belirlenen oranlarda artışlar yapılır. Öte yandan, TOKİ’nin sunduğu en büyük fırsatlardan biri de yılda bir veya iki kez düzenlenen %25 indirim kampanyalarıdır. Bu kampanyalar sırasında, TOKİ borcunun tamamını veya bir kısmını peşin ödeyen vatandaşlar, borçlarında %25 indirim elde edebilirler. Örneğin, 75.000 TL peşin ödeme yaparak 100.000 TL’lik bir borcu kapatabilirler.

TOKİ, şu an Türkiye’nin 11 farklı ilinde, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri ile devam eden konut satışlarını sürdürmektedir. Bu konutların fiyatları 1,5 milyon TL ile 2,5 milyon TL arasında değişmekte olup, %25 peşinat ödendikten sonra 120 ay vade ile taksit ödemeleri yapılabilmektedir. Başvuru sürecini tamamlayan vatandaşlar, bu uygun fiyatlı konutlardan faydalanma şansına sahiptir.

(haber merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TOKİ Fiyatları Yüzde 25 İndirdi: 11 İlde Geçerli Olacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir