Türkiye’ye Dış Para Girişine Çok Az Kaldı: Uzun Vadeli Yatırımlar Ülke Ekonomisini Bekliyor!

Türkiye’ye Dış Para Girişine Çok Az Kaldı Uzun Vadeli Yatırımlar Ülke Ekonomisini Bekliyor

Uzun Vadeli Yatırımlar Ülke Ekonomisini Bekliyor

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, yabancı yatırımcıların ülkeye ilk olarak portföy yatırımlarıyla giriş yaptıklarını, ardından ise uzun vadeli yatırımların sırasının geldiğini belirtti. Bu uzun vadeli yatırımcıların, ekonomik istikrarı gözlemleyerek yatırım yapma kararı aldıklarını ifade etti.

Türkiye Ekonomisi ve DenizBank’ın Rolü

Hakan Ateş, basın toplantısında Türkiye’nin ekonomik gündemine değindi. DenizBank’ın özellikle tarım sektörü finansmanında lider bankalardan biri olduğunu vurgulayan Ateş, turizm sektöründe de %17 pazar payı ile lider konumda olduklarını belirtti. Bankanın ana odak noktaları arasında turizm, gemicilik, yurt dışı müteahhitlik, belediyeler, kamu finansmanı, eğitim, sağlık ve tarım sektörleri yer alıyor. Ateş, spor kredileri konusunda yapılan yeniden yapılandırmanın bankanın bu alandaki misyonunu büyük ölçüde tamamladığını söyledi.

Türkiye’nin Ekonomik Dönüşümü

Seçimler sonrası Türkiye’de ekonomik bir dönüşüm yaşandığını belirten Ateş, ülkenin para biriminin değerinin, güven ve ekonomik istikrar için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Yerel seçimler sonrası Merkez Bankası rezervlerindeki artışa dikkat çeken Ateş, bu durumun enflasyonla mücadele kapasitesini artırdığını ifade etti. Yüksek faiz oranlarının Türk Lirası’nın cazibesini artırarak, dövizden TL’ye geçişi teşvik ettiğini belirtti. Toplam rezervlerin 150 milyar dolar seviyesine ulaşması ve CDS oranlarının düşüşü ekonomideki pozitif gelişmeler olarak öne çıktı.

Ateş, enflasyonla mücadelede yeni vergi yasalarının önemli olduğunu ve bankacılık, kamu, özel sektör ve hane halkının fedakarlık yapması gerektiğini vurguladı. Enflasyonun sadece fiyat artışı değil, aynı zamanda fırsatçılık ve stokçuluk olduğunu belirten Ateş, bu durumun özellikle dar gelirli vatandaşları etkilediğini söyledi. Ekonomik tedbirler ve yapısal reformların, 2024 sonrasında faiz indirimleri ile devam edecek olan enflasyon düşüşüne paralel olarak önemli olacağını ifade etti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’ye Dış Para Girişine Çok Az Kaldı: Uzun Vadeli Yatırımlar Ülke Ekonomisini Bekliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir