2024 Mengen Aşçılık Festivali Başladı, Konserler Belli Oldu

mengen festival 2

Bolu’nun Mengen ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 37. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali, renkli etkinliklerle başladı. Festival, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ve aşçıları ağırlıyor.

Açılışa Yoğun Katılım

Festivalin açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Mengen Belediye Başkanı Vural Turan, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

mengen konser

Kortej Yürüyüşü ve Açılış Töreni

Festivalin ilk günü, protokol üyeleri, aşçılar, aşçı adayları ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşün ardından, festival alanında düzenlenen açılış töreniyle resmi olarak festivale start verildi. Törende halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük ilgi gördü.

Yöresel Tatlar Tanıtıldı

Açılış töreninin ardından, katılımcılar Mengen’e özgü yöresel lezzetlerin sergilendiği stantları ziyaret etti. Mengen’in geleneksel mutfak kültürünü tanıtmayı amaçlayan etkinliklerde, yerel ürünlerin tadımı yapıldı.

Festival Devam Ediyor

Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali, 25 Ağustos 2024 Pazar gününe kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. Festivale katılanlar, gastronomi alanında düzenlenecek atölye çalışmaları, yarışmalar ve söyleşilerle dolu dolu bir program yaşayacak.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Mengen Aşçılık Festivali Başladı, Konserler Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir