1. Haberler
  2. Genel
  3. Ankara Çankaya’da Elon Musk’ın Kuklası Yapıldı: 20 Gün Sürdü

Ankara Çankaya’da Elon Musk’ın Kuklası Yapıldı: 20 Gün Sürdü

ankara cankayada elon muskin kuklasi yapildi 20 gun surdu VTlgyZMb.jpg

Ankara’nın Çankaya ilçesinde ikamet eden, yaptığı özel tasarımlarla tanınan kukla üreticisi Çağdaş Çakmak, Elon Musk’ın kuklasını yapmayı başardı. Kukla, 20 gün süren titiz bir çalışmayla yapıldı.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde yaşayan heykeltıraş Çağdaş Çakmak, heykel ve resim yaparken ağabeyinin hediye ettiği kukla ile bu alana merak sarmaya başladı. 15 yıllık süreçte pek çok özel tasarım yapan Çakmak, Amerika, İngiltere ve İsveç gibi ülkelerdeki meraklılarına kuklalarını ulaştırdı. Ayrıca, bir tiyatro oyununda başrol üstlenen iki kukla da tasarladı. Amerikalı şarkıcı Avery Hellman’ın “Stranger in the Barn” isimli şarkısı için çekilen klipte de Çakmak’ın tasarladığı bir kukla yer aldı.

Çağdaş Çakmak, Elon Musk’ın kuklasını yapma fikrinin nasıl ortaya çıktığını şu şekilde aktardı: “Bazen sahip olduğu sosyal medyayı kullanıyorum. Dünya şartlarında başarılı, zeki kabul edilen bir insan. Çok popüler biri, sürekli kendini göz önünde tutmayı seviyor. Bazı noktalarda gündem belirlemeyi de çok güzel yapıyor. Sosyal medyayı fazla kullanınca mı etkilendim bilmiyorum, birden aklıma düştü ve yaptım. Kuklasını görürse o da eğlenecektir.”

Kukla yapım sürecini detaylandıran Çakmak, “Biraz karikatürize etmek gerekiyor. Onu gördüğüm gibi, yani gerçekçi bir kukla hazırlamanın çok da mantığı yok. Heykel değil çünkü, onun kendi içerisinde esprisi var.” diyerek, sürecin doğasına vurgu yaptı. Kuklanın baş kısmının yapımında polimer kil kullandığını belirten Çakmak, bedenini ahşap malzemeden tasarladığını, kıyafetlerini ise kendisinin diktiğini ifade etti.

Elon Musk’ın kuklasında dikkat çekici detaylara yer veren Çakmak, “Elmacık kemikleri, dişleri dikkat çekici. Kuklasında da gülüşünü öne çıkardım. Elon Musk, aslında benim için de eğlenceli ve komik oldu.” dedi. Kuklanın tasarımında kullanılan detaylar ve stil hakkında bilgi veren Çakmak, “Kişinin kendi kuklasıyla karşılaştığında tepkisi aslında çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Kukla tasarımcısı Çakmak, Türkiye’de kukla tasarımcılarının sayısının az olduğunu ve yurt dışında bu alanda daha fazla talep olduğunu vurguladı. Yurt dışındaki koleksiyonerlerin ilgisi ile birlikte, kukla tasarımının daha fazla tanıtılması gerektiğine inandığını belirtti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara Çankaya’da Elon Musk’ın Kuklası Yapıldı: 20 Gün Sürdü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir