Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sanat İçin Yola Çık Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen “Gezen Sinema” projesi, Ankara’nın Çubuk ilçesinde çocuklara sinema deneyimi sunmak üzere yola çıktı. Çubuk Belediyesi’nin desteğiyle ilçeye gelen tır, ilk olarak Şehit Emre Tunca İlkokulu’nda kuruldu.
Tır, her gün farklı bir okulda hizmet vererek 4 gün boyunca çocuklara sinema keyfi yaşatacak. Çubuk Kaymakamı Vehbi Bakır ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş, etkinliğe katılan öğrencileri ziyaret etti. Kaymakam Bakır, etkinliğin öğrenciler üzerinde olumlu bir etki yarattığını belirterek, “Bütün öğrencilerimizin mutlu olması için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Demirbaş ise sinema etkinliğinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Çubuklu öğrencilere sunduğu bir bayram hediyesi olduğunu ifade etti. Filmleri izleyen öğrenciler, deneyimlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
(AA)