Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, Atatürk Sahil Parkı’nda düzenlenen Gaziantep Baklava-Baharat Gastronomi Festivali, yerel ve ulusal ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Festivalde, Gaziantep mutfağına özgü baklava, baharat, kömbe ve içli köfte gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra, diğer şehirlerden getirilen peynir, baharat, kuruyemiş ve el emeği ürünleri de sergileniyor.
Gaziantep kültürünü ve Anadolu’nun zengin mutfak mirasını tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde katılımcılar, festival alanında yer alan stantları gezerek, bu eşsiz lezzetleri tatma ve satın alma fırsatı buluyorlar.
Ayrıca, festival süresince çeşitli ikramlar ve tanıtım etkinlikleri de gerçekleştiriliyor.
Festival, 4 Mayıs’ta sona erecek.
(Haber Merkezi)