Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel uygun fiyatlı kırmızı et satışını başlattı. Bu kapsamda 2 haftada 61 ton et satıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ramazan ayına özel olarak başlattığı uygun fiyatlı kırmızı et satış uygulaması ile 2 haftada yaklaşık 61 ton kırmızı et satışı gerçekleştirdi. 4. yılında da devam eden bu uygulama, Başkentlilerden yoğun ilgi gördü.
Çubuk, Kahramankazan ve Ayaş’taki üretici kooperatiflerinden temin edilen etler, veteriner hekimler ve ziraat mühendisleri tarafından kesimden paketlemeye kadar denetlenerek sofralara ulaştırıldı. İlk hafta 28 bin 924 kilogram et satılırken, ikinci haftada toplam satış 60 bin 810 kilogram olarak gerçekleşti.
Uygulama, 1 Nisan 2025’e kadar devam edecek. Başkent Market’in GİMAT, Batıkent, Kızılay, ASKİ, ABB, Etimesgut ve Şafaktepe şubeleri ile mobil marketlerde kıyma kilogramı 419 TL, kuşbaşı 499 TL, yemeklik haşlamalık et 419 TL ve dana sucuk 499 TL’den satılacak.
Başkentliler, uygulamanın kırmızı ete erişimi kolaylaştırdığını belirterek, fiyatların piyasanın çok altında olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tayir İpek, “Kıyma aldım, kuşbaşı aldım Allah razı olsun. Bildiğimiz temiz yer, temiz et. Kasaptan alırken ne olduğunu bilmiyoruz. Burada tertemiz.” ifadelerini kullandı.
Mustafa Yılmaz ise, “Fiyatından dolayı Başkent Market’i tercih ettim. 2 gün önce marketten almıştım fiyatlar daha pahalı. Güzel bir hizmet.” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)