1. Haberler
  2. Genel
  3. Bilecik’te Sezon Açıldı, Balık Fiyatları Belli Oldu

Bilecik’te Sezon Açıldı, Balık Fiyatları Belli Oldu

bilecikte sezon acildi balik fiyatlari belli oldu Rjk8WHt6.jpg

1 Eylül 2024 tarihi itibarıyla av yasağının kalkmasının ardından Bilecik’teki balıkçıların yüzleri güldü. Sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar da tezgâhlara akın etti. Balık fiyatları belli oldu.

15 Nisan’da başlayan av yasağı sürecinin ardından balıkçılar, 1 Eylül’de tekrar tezgâhlarını balık çeşitleriyle doldurdu. Aylar sonra tezgâhlarına gelen istavrit, uskumru, kupes, kefal ve hamsi çeşitleriyle balıkçı esnafı, bu sezonun bol ve uygun fiyatlı geçeceğini öngörüyor.

Bununla birlikte geçen senelere göre fiyatların biraz yüksek olduğu belirtiliyor. Balıkçı esnafı, başlangıçta yüksek görünen fiyatların, balık çeşidinin ve verimin artmasıyla düşeceğini ifade etti.

Balık sezonunun hayırlı başladığını belirten balıkçı esnafı Batuhan Acar, “Hamsiler bu sene iri, sardalyalar çok güzel yağlı, palamut da var bu sene çok şükür. Palamutlar şu an yarım kilo 600 gram arası geliyor yani gayet güzel. Fiyatlar ilk günlerde her sene olduğu gibi biraz sezona göre pahalı. Ama gün geçtikçe birkaç hafta içinde hem balıklar daha lezzetlenecek diye düşünüyorum hem de fiyatlar balığın bollanmasıyla beraber düşecek diye düşünüyorum. Balık seven insanlar her zaman bir şekilde balık yiyor. Fiyatlar geçen seneye göre biraz tabii ki pahalı. Her zaman olduğu gibi balık sağlıklı bir yiyecek olduğu için satılıyor” dedi.

Bilecik’te Balık Fiyatları

Acar, açıklamalarına devam ederek, “Şu anda en pahalı balık; tekir, barbun, mırlan mezgit ve Norveç somon bunlar. Norveç somonu şu an 400-500 TL arası, yerli somonumuz Karadeniz somonu 200-300 TL arası, mırlan mezgitler iriliğine göre 200 TL’den başlayıp 400-500 TL’ye kadar çıkabiliyor, çupra, levrek 250-300 TL arası, barbun da iriliğine ve ufaklığına göre 300 TL’den 600 TL’ye kadar. Şu an mevsimsel olarak insanlarımız üzüm yaprağıyla sardalya yapıyor, çok güzel oluyor ızgarada veya fırında da yapılıyor buğulama şeklinde. Şu an sardalya çok tüketiliyor. Palamutlar geçen sene çok olmadığı için palamuda karşı bir özlem var o yüzden bu sene palamut çok satılıyor. Hamsiler de çok lezzetli bu sene iri olduğu için insanlar ufak hamsiyle uğraşmayı sevmiyor, iri hamsi olduğu için bu sene hamsiye de güzel talep var” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilecik’te Sezon Açıldı, Balık Fiyatları Belli Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir