Çankırı Göletlerinde Neler Oluyor?

cankiri goletlerinde neler oluyor si3gPGUt.jpg

Çankırı’da gerçekleştirilen büyük bir çevre projesi kapsamında 773 bin yavru sazan balığı göletlere salındı.

Çankırı’da bulunan göletlerdeki balık popülasyonu, Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından salınan sazan balıkları ile canlı tutuluyor. Son olarak 37 gölete 773 bin yavru sazan balığı bırakıldığını belirten Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yasak avlanmanın önüne geçmek için de yoğun mesai harcadıklarını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koordine edilen ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ çerçevesinde göletlerdeki balık popülasyonu her geçen gün artıyor. Çankırı’da bu çerçevede 37 gölete 5 ila 8 gram arasında ağırlığa sahip 773 bin yavru sazan balığı salındı. Amasya Yedikır Su Ürünleri Araştırma Üretim İstasyonu tarafından üretilen balıklar, Ağustos ayının ilk günlerinde göletlerle buluşturuldu. Sürekli olarak göletlerin balıklandırıldığını ve balık popülasyonunun arttırıldığını belirten Dr. Düzgün, popülasyonun korunması için yasak avlanmanın önüne geçmek amacıyla da sürekli denetimler gerçekleştirdiklerini vurguladı.

“Balıklandırma sağladık”

Balıklandırmadaki amacın ekosistemin korunması ve sportif amaçlı balıkçılığın popülasyonunu artırmak olduğunu dile getiren Dr. Düzgün, “Bakanlığımız hem yöremiz çiftçilerini hem de doğal hayatı korumaya yönelik projeler yapmakta. Bu kapsamda su kaynaklarında farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi için Bakanlığımızca uygulanan ‘Su Kaynaklarının Balıklandırma Projesi’ni ilimizde uygulayarak 37 adet gölette 5-8 gram arası 773 bin adet yavru sazan balığıyla balıklandırma sağladık. Bizim buradaki amacımız iç su kaynaklarının rasyonel olarak kullanılmasını sağlamak, sulak alanlardaki doğal bitki florasının korunması ve ekosistemi canlı tutmak, sportif amaçlı balıkçılığın popülasyonunun arttırılmasıdır” dedi.

Yasak avlanmanın önlenmesi için yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Dr. Düzgün, “Yöre yetiştiricilerimiz ve amatör balıkçılarımızdan ricamız, çevre kirliliğine neden olmasınlar, iç sularımız kirletilmesin ve uygunsuz av araçları ile avlanılmasınlar. Sürekli jandarma ile kontrol içerisindeyiz. Olağanüstü, yasak ürünler ve yasak zamanda avlananlarla ilgili tedbirleri alıyoruz ve yakalananlara cezai işlem uygulanıyor. Hem amatör balıkçılarımızın hem de yöre halkımızın avlanma limitlerine uyması bu projenin ileriye dönük faydasını da artıracaktır. Bu anlamda biz, tüm vatandaşlarımızdan bu hususlara dikkat etmesini istiyoruz” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çankırı Göletlerinde Neler Oluyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir