1. Haberler
  2. Genel
  3. Deri Çanta Yapmayı Öğrenip Para Kazanıyorlar ama Gerede’de Değil!

Deri Çanta Yapmayı Öğrenip Para Kazanıyorlar ama Gerede’de Değil!

deri canta yapmayi ogrenip para kazaniyorlar ama geredede degil pTZyDiID.jpg

Dericiler şehri olarak da bilinen Bolu’nun Gerede ilçesinde değil başka bir şehirde açılan “Deri Çanta ve Aksesuar Yapımı” kursları, hem hobi hem de yeni bir meslek edinmek isteyenler için fırsatlar sunuyor. Kursiyerler, el işçiliğiyle kişiye özel tasarımlar üretiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda (KO-MEK) düzenlenen “Deri Çanta ve Aksesuar Yapımı” kursları, hem hobi edinmek isteyenlere hem de meslek öğrenmek isteyenlere kapılarını açıyor. Kursiyerler, deri ve kumaş çanta yapımının tekniklerini öğrenerek hem kendileri için hem de satışa sunmak için özgün tasarımlar üretiyor.

El Emeği Göz Nuru Tasarımlar

Bahçeçik KO-MEK kursiyerleri, özellikle atık derilerden ürettikleri şık tasarımlarla dikkat çekiyor. Günlük hayatta ve özel günlerde kullanılabilecek tasarımlar, sabır ve emeğin karşılığı olarak övgü topluyor.

Emekli olduktan sonra kursa katıldığını belirten Nilüfer Gölemen, kurs sayesinde ikinci bir meslek edindiğini ifade etti:
“Uzun süre çalışma hayatım oldu ama işi bıraktıktan sonra kendime bir uğraş edinmek istedim. Deri çanta ve kumaş çanta dikim kursuna yazıldım. Öncelikle kendim için dikmeye başladım ama yakın çevrem yaptıklarımı çok beğenip satın almak isteyince sipariş almaya başladım. KO-MEK sayesinde ikinci bir mesleğim oldu. Hem hobilerimi yapıyorum mutlu oluyorum hem de para kazanıyorum.”

Kadın Girişimciliği Destekleniyor

Bir diğer kursiyer Ruhiye Efir, kurs sayesinde öğrendiklerini ticarete dönüştürmek istediklerini belirtti:
“Emekli olduktan sonra birçok kursa başvurarak eğitim aldım. Bu sene kot çanta ve deri çanta yapımını öğreniyorum. Bu işe kurstaki arkadaşlarımla kooperatif kurarak devam etmek istiyoruz. Kuracağımız girişimci kadın kooperatifi ile KO-MEK’te aldığımız eğitimlerle kadın gücünü birleştirip bu işi yapmak istiyoruz.”

El İşçiliğiyle Üretilen Özel Tasarımlar

Kursiyerler, deri çanta yapımı sırasında ürünün tasarımından teknik ölçümlerine, kalıp çıkarmasından deri üzerinde motif işlenmesine kadar birçok aşamada el işçiliğiyle çalışıyor. Tüm işlemler, mumlu ipliklerle yapılan kenar dikimi ve son rötuşlarla tamamlanıyor.

Bu eğitimler sayesinde cüzdan, elbise, çanta ve ev aksesuarları gibi ürünler ortaya çıkarılıyor. Tamamıyla el işçiliğiyle hazırlanan ürünlerin en önemli özelliği ise kişiye özel (haute couture) olmaları. Ürünler, benzersiz tasarımlarıyla ünlü mağazaların vitrinlerini aratmayacak kalitede beğeni topluyor.

(Haber: Hüseyin Calp)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Deri Çanta Yapmayı Öğrenip Para Kazanıyorlar ama Gerede’de Değil!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir