1. Haberler
  2. Genel
  3. DESTİCİ, ÇALIŞTAY’I GEREDE’DE YAPTI

DESTİCİ, ÇALIŞTAY’I GEREDE’DE YAPTI

featured

destici-anaBBP, Gerede’de ki Çalıştay’ını, Genel Başkan Mustafa Destici’nin katılımıyla hafta sonu Esentepe Otel’de gerçekleştirdi. Üç oturumda gerçekleşen Çalıştay’da, 1. Oturumda çözüm sürecini, Alevilik meselesini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sistem meselesini (Başkanlık, Parlamenter, ve Yarı Başkanlık), 2. oturumda ekonomi, hukuk, sivil toplum, parti içi demokrasi ve seçim kanunu, 3. oturumda ise milli kültür, ahlak, maneviyatçılık, milliyetçilik, gençlik ve kadın konuları konuşuldu.

Büyük Birlik Partisi’nin düzenlediği Program Çalıştayı Gerede Esentepe Otelde yapıldı. Büyük Birlik Partisi’nin Gerede Esentepe Otel’de Cumartesi ve Pazar günü düzenlediği ‘Program Çalıştay’ı, Genel Başkan Mustafa Destici’nin konuşmasıyla başladı. Üç oturumda gerçekleşen Çalıştay’da, 1. Oturumda çözüm sürecini, Alevilik meselesini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sistem meselesini (Başkanlık, Parlamenter, ve Yarı Başkanlık), 2. oturumda ekonomi, hukuk, sivil toplum, parti içi demokrasi ve seçim kanunu, 3. oturumda ise milli kültür, ahlak, maneviyatçılık, milliyetçilik, gençlik ve kadın konuları konuşuldu.

Çalıştay’a, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, Gerede İlçe Başkanı Erkan Karadağ, Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bilim Adamları, Üniversite Öğretim Üyeleri, partililer ve basın mensupları katıldı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Çalıştay ile yaptığı açılış konuşmasında, Büyük Birlik Partisi 29 Ocak 1993 yılında çokluk içinde birlik diyerek Allah’ın varlığı ve Resulünün risaleti dışında tartışılamayacak hiçbir mutlakımız yok diyerek yola çıkan yine özellikle seküler layikçi anlayışın Türkiye’ye verdiği zararları cuntacı ve darbeci anlayışların maliyetlerini milletin gözü önüne sererek 75 milyonun tamamını kucaklamak için yola çıkan ve bunu da gerçekleştiren Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Boşnağı, Alevisi ve Sunnisi, doğulusu-batılısı, kuzeylisi-güneylisi, yaşlısı-genci doğduğu yerde doysun alnı ak, başı dik karnı tok ve özgür bir şekilde kardeşçe yaşasın diye yola çıkmış bir siyasi hareket olduğunu söyledi.

Destici, 22 yıl içerisinde partisinin ve Türkiye’nin çok büyük badireler atlattığını, bazı alanlarda çok büyük ilerlemeler kaydettiğini, bazı konularda kaydedemeyip geriye gidişlere şahit olduklarını kaydetti. Yeni sivil demokratik Anayasa’nın bütün iktidarların yada seçime katılan siyasi partilerin millete sözü olduğunu hatırlatan Mustafa Destici, ‘’Bugüne kadar yaklaşık 30 yıldır Türkiye cunta Anayasası ile yönetiliyor. Türkiye hala darbecilerin yapmış olduğu 1982 Anayasası ile yönetiliyor. Kuvvetler ayrılığın tam olarak yerine getirilememesinin sebebi demokratik bir anayasa yapılamamış olmasıdır’’ diye konuştu.

Türkiye’nin çözemediği problemlere değinen Genel Başkan Destici şöyle konuştu: Türkiye’nin çözemediği önemli problemlerden bir tanesinin siyasi partiler yasası ve seçim kanunudur. İktidara aday olan ve seçime katılan partiler meclise girmeden önce yüzde 10’luk barajın anti demokratik olduğunu vurgu yaptılar. Hazine yardımının adil olmadığını vurgu yaptılar ama meclise girince bu iddialarından vazgeçmişlerdir. Onu kendi lehlerine kullanmışlardır. Diğer önemli bir mesele ise sivil toplum meselesidir. Ülkemizde sivilleşmenin önü tamamen tıkanmıştır. Sivil toplum örgütlerin birçoğu iktidar ve sistem tarafından baskı altına alınmıştır. Seslerini çıkaramamaktadırlar. Bugün sendikalar problemlerini dile getiremiyorlar, dedi.

Gerçek işsizliğin yüzde 30 olduğunu iddia eden Destici, ‘’Türkiye’de resmi rakamlar işsizlik oranının yüzde 9-10 arasında söyleseler de aslında gerçek işsizlik yüzde 30 olduğunu hepimiz biliyoruz. Türkiye son 4 yıldır gerekli büyümeyi sağlayamamıştır. En temel problem 50 milyon nüfusun açlık sınırı altında yaşıyor olmasıdır’’ dedi.

Türkiye’deki çözüm süreci ve güvenlik problemlerine de açıklık getiren Destici, şöyle devam etti: ‘’2 yıldır iktidar PKK ile çözüm süreci altında bir süreç yürütse de bunun güvenlik problemine çare olmadığı, milletin büyük oranı bu sürecin çözüm süreci değil, çözülme, ayrışma ve bölünme süreci olduğuna inanmakta. Bütün araştırmalar, anket çalışmaları bunu net ortaya koymakta” diye konuştu.

Sürecin başında deklare edilen, PKK’nın sınır dışına çekilmesi, silah bırakması ve eylemsizlik kararlarının şimdiye kadar gerçekleşemediğini savunan Destici, şöyle konuştu: “Yapılan Çalıştay da Alevilik meselesi hakkında da konuşulacağını söyleyen Destici, ‘’Ülkemizde farklı din mensupları var diğer tarafta farklı mezhebi anlayışlarımız var. Buradaki problemimiz Alevi kardeşlerimizin problemleri dikkat çekiyor. Bu konu ülkemiz açısından çok hassas bir konu, çünkü dönem dönem bu konu kaşınmış ve Türkiye’de kimsenin arzu etmediği büyük acıların yaşanmasına sebep olmuştur. Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin derin yapıların kullanacağı bir alan olarak muhafaza edilmiştir. Bunlardan bir tanesi de Alevilik meselesidir. Alevi kardeşlerimizin problemleri, talepleri de dikkate alınmalı ama Türkiye’nin birliğine, beraberliğine zarar vermeden, İslami hassasiyetleri göz önünde tutarak, İslam kardeşliği dairesine zarar vermeden, İslam dairesindeki insanların hepsinin hassasiyeti gözetilerek, bilim, ilim adamlarının ortaya koyacağı birtakım çalışmalar neticesinde bir sonuca varılıp çözülmesi gerekir. BBP olarak düzenlediğimiz programla da birlikte ifade imkanı bulacağız” şeklinde konuştu.

Destici, genel seçimin gelecek yıl 7 Haziran’da yapılacağına dikkat çekerek, ‘’Türkiye seçimlere adaletsiz bir şekilde gidiyor. Üç buçuk parti seçime gidiyormuş gibi bir algı oluşturuluyor. Bu partiler, AK Parti, CHP, MHP ve dar bir bölgeden oy alarak sonra parti kimliğine kavuşan PKK. Bu algının sebebi, yüzde 10’luk seçim barajıdır. Çünkü burada diğer partilerin meclise girme ihtimalini kamuoyu görmüyor. Meclis içerisindekilerde bu ihtimalin gözükmesini istemiyorlar. Kendilerine zarar vereceğini biliyorlar’’ ifadelerini kullandı.

Yüzde 10’luk seçim barajıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu hatırlatan Destici, ‘’Bu bireysel başvurumuz kabul edildi. Adalet Bakanlığı bu konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne görüş bildirdi. Anayasa Mahkemesi bildirilen görüşü tarafımıza bildirdi. Bu görüş üzerine bizde görüşlerimizi beyanlarımızı sunduk. Anayasa Mahkemesi’nden umutluyum’’ dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Çalıştay’ın Ülkeye ve Partiye hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi. Çalıştay, Pazar günü yapılan son oturumla sona erdi.

calıstay-destici

destici-kursu

destici-1

destici2

calıstay-2

calıstay5

calıstay4

calıstay3

destici-ana

calıstay1

calıstay-2

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DESTİCİ, ÇALIŞTAY’I GEREDE’DE YAPTI
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir