Düzce’de yetiştirilen ve glütensiz ile vitamin deposu olan siyah pirinç, Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin mutfağını süsledi. Geleceğin aşçıları, siyah pirinç pilavını ustalarından öğrendi.
Düzce’nin Çilimli ilçesinde yetişen mor pirinç olarak da bilinen siyah pirinç, kendine özgü siyah-mor rengini güçlü antioksidan özelliklerinden alıyor. Protein açısından zengin olan siyah pirinç, diğer pirinç türleri arasında öne çıkıyor.
Kız Meslek Lisesi öğrencileri, “Düzce’yi Tanıyorum” projesi kapsamında Çilimli’ye gezi düzenleyerek siyah pirinci tanıdılar ve lezzetini deneyimlediler. Siyah pirinç pilavını yapmayı öğrenen öğrenciler, bu besleyici pirinci yemek kültürlerine eklediler.
Öğrencilerden Esma Süheyla Handan, siyah pirinç pilavının glütensiz ve magnezyum deposu olduğunu belirterek, “Vitamin değeri çok yüksek” dedi. Zehra Betül Mercan ise siyah pirincin özelliklerini anlatarak, “Düzce’nin Çilimli ilçesinde yetişiyor. Salatası, sarması, sütlacı da yapılıyor” şeklinde konuştu.
Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.
(Haber Merkezi)