Giresun’un Dereli ilçesinde yer alan ve turkuaz renkli göletleri ile dikkat çeken Göksu travertenleri, son üç günde 3 bin ziyaretçiyi ağırladı.
Giresun İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen projeyle, Pınarlar köyünde teras şeklinde çok sayıda gölet oluşturularak 2022 yılında ziyarete açılan bu doğal güzellik, turizm açısından önemli bir destinasyon haline geldi.
Yeni doğal oluşumlar için yılın belirli dönemlerinde kapalı tutulan travertenler, bu sezon 29 Mart’ta yeniden ziyarete açıldı. Yetkililer, Ramazan Bayramı sürecinde de vatandaşların travertenlere ilgi göstermeye devam ettiğini bildirdi. Göksu travertenleri, son üç günde yaklaşık 3 bin kişinin ziyaret ettiği yerler arasında yer aldı.
Ziyaretçi yoğunluğunun ilerleyen günlerde artması bekleniyor. Bu doğal güzellik, hem yerli hem de yabancı turistler için cazibe merkezi olmayı sürdürüyor.
(Haber Merkezi)