Soğuk havalarla birlikte hamsinin lezzeti zirveye ulaştı. Düzceli bir balıkçı, en iyi hamsi pişirme yöntemlerini ve püf noktalarını paylaştı.
Havaların soğumasıyla birlikte deniz suyu da düşen sıcaklıklarla beraber hamsinin lezzetini artırdı. Tezgahlarda bolca yerini alan hamsinin en iyi nasıl pişirileceğine dair yılların deneyimine sahip bir balıkçı önerilerde bulundu.
“Hamsi En İyi Mısır Unuyla Pişer”
Düzceli balıkçı Hülya Kılıç, hamsinin doğru pişirme yönteminin lezzet üzerinde büyük bir etkisi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“En iyi hamsi ızgarada pişer, fakat tavada da oldukça lezzetlidir. Ancak en önemli detay, mısır unu kullanmaktır. Yağın miktarı çok önemli, fazla yağda pişirilirse hem sağlıksız olur hem de lezzeti kaybolur. Hamsiyi pişirmeden önce iyice temizlemek de şart.”
Pişirme tekniği kadar sunumun da lezzeti artırdığını söyleyen Kılıç, balıkları “rüzgar gülü” şeklinde dizdiğini belirtti.
“Ben görselliğe de çok önem veriyorum. Daha keyifli tüketilsin diye hamsileri rüzgar gülü şeklinde diziyorum. İnsanlar kapağı açıp tebessüm ettiklerinde, bence mide de doyar.” dedi.
“Hamsi Şu Anda En Lezzetli Döneminde”
Hamsinin şu an lezzet açısından zirvede olduğunu vurgulayan Kılıç, önerilerini şöyle sürdürdü:
“Balığın kafasını alıp, pırıl pırıl temizlenmesi gerekiyor. Bir tepsiye alınarak biraz tuz ve mısır unu ile harmanlanmalı, ardından tavaya dizilmeli. Pişirirken yağ ve tuz dengesine dikkat etmek şart. Hamsi şu anda mükemmel bir lezzette. Havalar soğudu, hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Deniz suyu da soğuyunca hamsi tam kıvamına ulaştı.”
Soğuk havalarla birlikte bolca tüketilen hamsi, balık severler için en doğru pişirme yöntemiyle sofralara lezzet katmaya devam ediyor.
(İHA)