1. Haberler
  2. Genel
  3. Kastamonu Sanat Atölyesi ile Sanatın İyileştirici Gücü Ortaya Çıkıyor

Kastamonu Sanat Atölyesi ile Sanatın İyileştirici Gücü Ortaya Çıkıyor

Kastamonu Sanat Atölyesi’nin bir yıl önce başlattığı çalışma, toplumun her kesiminden insanları çeşitli sanatsal çalışmalar yapmaya yönlendirerek gündelik yaşamın stresinden uzaklaştırıyor.

Kastamonu’da her hafta bir kafede bir araya gelen ev hanımları, öğrenciler ve iş stresinden bunalan bireyler, uzman öğreticiler eşliğinde seramik, cam boncuk, boyama, bez çanta, keçe, sabun, mum, maske ve tuval gibi sanatsal faaliyetlerde bulunuyor.

Kastamonu Sanat Atölyesi kurucusu Betül Tefenli, kentte sanatsal çalışmalar yapmak amacıyla atölyeyi kurduklarını belirtti. Yeni anne olduğunu ifade eden Tefenli, “Hem anneleri hem de diğer bireyleri evden çıkartıp sosyal aktiviteye yönlendirelim istedik. Evin içinde çocuklarıyla saatlerini geçiren bir anne, buraya gelip iki saat boyunca ‘anda’ kalabiliyor. Burada sanatsal çalışmalar yaparken kafasını boşaltıp buradan ayrılıyor.” dedi.

Tefenli, her hafta sonu sanat için farklı kafelerde buluştuklarını aktararak, “Arkadaşlarımızla bir araya geliyor, yiyor, içiyor ve hep birlikte sanatımızı icra ediyoruz. Başlarında uzmanlarımız, görsel sanatlar hocalarımız oluyor. Sanatın iyileştirici gücünü kullanmak istiyoruz.” diye ekledi.

Katılımcı Sayısında Artış

Sanat ve felsefe alanında çalışmayı ilerletmek istediklerini dile getiren Tefenli, “Burada farklı workshoplar yapıyoruz. Yaklaşık bir yıl önce 5 kişi ile başladık. Şu an hem cumartesi hem de pazar günleri 50-55 kişiyi bulan katılımcı oluyor.” şeklinde konuştu. Katılımcılardan çok cüzi bir miktar ücret aldıklarını belirten Tefenli, geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu vurguladı.

Sanatın İyileştirici Gücü

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Kastamonu Temsilcisi Kağan Yılmaz, yaklaşık bir yıl önce bu çalışmaya dahil olduğunu belirterek, “Sanatın iyileştirici gücünü danışanlarımda gözlemlediğim için böyle bir oluşuma dahil olmak istedim. Katılanlarda gözlemlediğim temel şey, insanlar travmalarını, yaşantılarını kelimelere dökmekte çok zorlanıyorlar ama bu tarz sanat faaliyetlerinde kelimelere dökmek zorunda olmadan duygularını ifade edebilmeleri oldukça faydalı oluyor.” dedi.

Atölye çalışmalarına katılan Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zeynep Mungan Yılmaz, “Atölye sanat alanında Kastamonu’daki ciddi bir açığı kapattı. Haftada 2 saat buraya gelip sanatla iç içe olmak gerçekten terapi gibi geliyor.” ifadelerini kullandı.

Erol Can Maltaş, infaz koruma memuru olarak görev yaptığını ve iş stresinden uzaklaşmak için sanat çalışmalarına katıldığını belirtti. Maltaş, “Burada öncelikle kendimi bulabiliyorum. O kili elime aldığımda çok rahatlıyorum.” şeklinde konuştu.

Seramik hocası Merve Köseoğlu, katılımcılardan çok güzel geri dönüşler aldıklarını aktarırken, kafesini atölye çalışmalarına açan İsmail Çıplak, bu tür sanatsal faaliyetlerin içinde olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kastamonu Sanat Atölyesi ile Sanatın İyileştirici Gücü Ortaya Çıkıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir