Kastamonu’da Siyez Ürünlerine Yoğun İlgi

kastamonuda siyez urunlerine yogun ilgi wciFHOV8.jpg

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Kastamonu’nun İhsangazi ilçesine gelenler, siyez ürünlerine ilgi gösterdi. Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve “Hitit buğdayı” olarak da anılan siyez buğdayının coğrafi işareti de bulunuyor.

Bayram tatilini Kastamonu’da geçiren Furkan Alcan, bayram tatilini ilçede geçirdiğini belirterek, “Arkadaşlara hediye olarak siyez unundan yapılan ekmeğimizi aldık. Dönüş yolculuğumuza başlayacağız.” dedi.

İhsangazi’de siyez üretimi yapan İrfan Çakal ise bayram yoğunluğunun yaşandığını söyledi.

Vatandaşların siyez ürünlerini tercih ettiğini anlatan İbrahim Çakal, “Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması sebebiyle ilçemizde de yoğunluk yaşıyoruz. Dönüşte siyez ürünleri almak isteyen hemşehrilerimiz siyez bulguru, siyez unu, siyez eriştesi, siyez ekmeği alarak Türkiye’nin dört bir tarafına yola çıkmaya başladı.” ifadesini kullandı.

(Haber Merkezi)

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kastamonu’da Siyez Ürünlerine Yoğun İlgi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir