Kestane Kavurmanın Püf Noktaları: Düzceliler Böyle Yapıyor

kestane kavurmanin puf noktalari duzceliler boyle yapiyor jcTXMVsf.jpg

Düzce’de ormanlarda yetişen ve “Düzce kuzusu” olarak da bilinen kestaneler tezgahları süslerken, pişirilmesinin püf noktalarını ise işin uzmanı anlattı.

“Düzce Kuzusu Bunlar”

Düzce’nin ormanlarında yetişen ve köylüler tarafından toplanan kestanenin hasadı bitti. Binbir emekle toplanan kestane, kilosu 180 liradan satışa sunuluyor. Kentte “Düzce kuzusu” olarak bilinen kestane, lezzetiyle de her geçen yıl daha fazla ilgi görüyor.

Kestane satıcısı Şaban Ünlü, “Bu kestanenin önce dipleri temizlenir. Tırmıkla temizleme yapıldıktan sonra rüzgarla yere düşen kestane toplanır. Bazı köylerde ise sırıkla düşürülüyor. Yere düşürdükten sonra kestane ayrı toplanır kozası ayrı toplanır. Çuvallara doldurulup evlere getirilir. Kozalar belli bir süre sopalarla dövülüp kestaneler çıkartılır. Daha sonra tezgaha iner” dedi.

En İyi Kestane Çizimi Böyle Yapılır

Kestanenin pişirilme yöntemi hakkında da bilgi veren Ünlü, “En iyi kestane çizimi ise falçata veya bıçakla yapılır. Sırtından alt kısmına doğru tek çizgi çizilir. Kavurmaya atıldıktan sonra çizilen yer şişer ve daha iyi pişmiş olur. Kabuğundan da daha rahat çıkar. En iyi kestane pişirme yöntemi ise fırında pişmesidir. Fırında 170 derece sıcaklığa tepsi konulur. Arada bir kestane karıştırılır. Pişme aşamasına geldikten sonra bir beze sarılarak kabuğunun yumuşaması sağlanır ve daha güzel lezzetli olur” şeklinde konuştu.

Düzce kestaneinin kilosu 180 liradan satıldığını ifade eden Ünlü, Aydın’dan getirilen kestanenin ise kilosu 250 liradan alıcı bulduğunu kaydetti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kestane Kavurmanın Püf Noktaları: Düzceliler Böyle Yapıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir