Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerden biri olan kestanenin satışları Gerede’de tezgahlarda yerini aldı.
Kestane satıcıları kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Gerede Cumhuriyet Meydanı’nda ve pazarda yerini aldı.
Kestaneci Muzaffer Menteş, Satışlardan memnun olduğunu belirterek, “Gerede’de soba üzerinde yada kuzineli sobalarda pişirilen kestane akşam sohbetlerinin vazgeçilmezidir. Umduğumuz gibi satış yapamasak bile halimizden memnunuz” dedi.
Menteş, “Geçmiş yıllara oranla Kestanenin kilosunda herhangi bir değişiklik olmadığını, şu anda kestanenin kilosunu 5-10 TL arasında değiştiğini söyledi.
Kestaneyi çiğ olarak alıp evinde pişirmek isteyenlere önerilerde bulunan kestaneci Muzaffer Menteş, “Kestaneleri pişirmeden önce, keskin bir bıçağın ucuyla üst taraflarına derince birer çizik atın. Daha sonra kestaneleri yıkayıp, kuruladıktan sonra sobanın üzerinde ya da mangalda pişirebilirsiniz. Ayrıca, gazlı ocak üzerinde teflon tavada da kestane pişirmeniz mümkün. Kestane kebabı özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez keyiflerinden biridir” dedi.
Menteş, kestanenin nişasta, mineral tuz, özellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağı olduğu bildirildi.