Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz: “İmam Hatip Okulları Altın Devrini Yaşıyor”

milli egitim bakan yardimcisi yilmaz imam hatip okullari altin devrini yasiyor r3VvwcPr.jpg

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen ÖNDER 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “İmam hatip okulları, açık ve net söylüyorum, Allah’a hamdolsun Cumhurbaşkanı’mızın, Sayın Bakanımızın, bakanlarımızın, derneklerimizin, sivil toplumun yani herkesin emeğiyle Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde altın devrini yaşıyor.” dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, yaklaşık 24 yıldır ÖNDER camiasının aktif bir üyesi olduğunu belirterek, 2001 sonu itibarıyla İstanbul’daki 21 imam hatip lisesinden 21 öğretmeni arayarak “Önder Öğretmenler Birlikteliğini” oluşturduklarını anlattı. Dernekler ile imam hatiplerin et ile tırnak gibi bütünleştiğini ifade eden Yılmaz, İstanbul Fatih Merkez İmam Hatip Lisesi’nin açılmasında İlim Yayma Cemiyeti’ndeki gayretli insanların çabalarının unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Yılmaz, “Okullarımızın fiziken yaşatılması, öğrencilerimizin bu okullara devamının sağlanması için derneklerimizin aktif çalışması lazım.” diyerek, derneklerin birbirlerinin destekleyip muhafaza etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, azim ve irade olduğunda engellerin muvaffakiyetin vesilesi olacağına inandığını belirtti.

“Engelleri önümüzü kapatan durum olarak görmemek lazım. İmam hatip okulları, 28 Şubat sürecinde kapatıldığında ‘Bir milyon öğrenci, 1000 okul’ deniyordu. Bana hayal gibi geliyor, ‘Bu nasıl olacak?’ diyordum. Şu anda 1 milyonu aşkın öğrenciyle yoluna devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Toplantıda, dernek temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Yılmaz, imam hatip okullarında görevli idarecilerin okul kültürünü, misyonunu ve vizyonunu taşımaları gerektiğini vurguladı. Yılmaz, “İmkanlar var ancak gayret etmeye de ihtiyaç var.” dedi. Zirveye ulaşmanın kolay, orada kalmanın ise zor olduğunu belirten Yılmaz, imam hatip okullarının üniversiteye öğrenci yerleştirme oranlarının genel orta öğretimden daha başarılı olduğunu ifade etti.

2022’de genel ortaöğretimin yerleştirme oranının yüzde 34, imam hatip liselerinin ise yüzde 38 olduğunu belirten Yılmaz, 2023’te bu oranların sırasıyla yüzde 36 ve yüzde 39, 2024’te ise yüzde 35 ve yüzde 38 olduğunu aktardı. “Bu ne demektir? İmam hatip okulları aslında çok ciddi anlamda başarılı öğrenciler yetiştiriyor demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, imam hatip okullarında son yıllarda iktisadi ve idari bilimler, tıp fakültesi, mühendislik gibi alanlara yönelişlerin arttığını belirtti. Ayrıca, okullarda Arapça eğitiminin yetersiz olduğu eleştirilerine katılmadığını vurgulayarak, “Bugün de bir gazetede yine yazmış, haberlere bakarken gözüme takıldı. Yahu bu hocamız nerede yaşıyor? Değil İngilizce, 10 dil öğretiyoruz. Allah’tan kork, 10 dil.” şeklinde ifadeler kullandı.

Yılmaz, “Eğer haziranda Ayasofya Camii’ne gelip orada cuma namazı kılsaydın 4 dilde, Japonca, İngilizce, Arapça ve Türkçe hutbeyi dinleyerek nasıl öğretildiğini görürdün.” diyerek, imam hatip okullarının sunduğu dil eğitimi çeşitliliğini vurguladı. Ayrıca, “İspanyolca dilinden mezun olup İspanyol ve İspanyolca bilenlere Türkçe öğretimiyle ilgili eser yazmış gençlerimiz var.” dedi.

Yılmaz, “İnsanlar, deve kuşu gibi başını kuma sokup gördüklerine değil, inandıkları gibi ve olmasını istedikleri gibi söylüyorlar.” diyerek, imam hatip okullarının başarılarını görmeleri gerektiğini ifade etti.

(İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz: “İmam Hatip Okulları Altın Devrini Yaşıyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir