• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - Gerede
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Ramazan Bayramı İçin Tatlı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ramazan Bayramı İçin Tatlı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ramazan bayrami icin tatli yaparken dikkat edilmesi gerekenler EQdt2cZ9.jpg

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte evlerde tatlı hazırlama heyecanı arttı. Düzce’de uzun yıllar baklava ustalığı yapan Feyim Özkan, bayram tatlıları hakkında bazı önemli bilgiler paylaştı. Özkan, evde baklava yapacak olanlara dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı.

Özkan, “En iyi baklava tabii ki anne baklavası. Herkesin vazgeçilmezi anne tatlısı oluyor. Ama biz anneleri yormuyoruz, burada anne lezzetine yakın tatlı yapıyoruz. Ama illa da evde tatlı yapmak isteyen olursa da yufka kullanmak yerine el açımı tatlı daha iyi oluyor. Hazır yufka bazen kuru olabiliyor, bu sebeple baklava iyi olmaz. Annelerin evde kendi açtığı yufkalar daha lezzetli oluyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Özkan, ayrıca yörede bolca bulunan ceviz ve fındığın tatlılarda kullanılabileceğini belirtti. “Herkes kendi bahçesindeki cevizi veya fındığı kullanabilirler. Evde baklava yapılacaksa margarinden kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Varsa tereyağı yoksa sıvı yağ kullanılabilir. Margarin vücutta erimiyor. Özellikle bunu vurgulamak istiyorum. Vücutta erimediği için sıvı yağ veya tereyağı tercih edilmesi gerekir.” ifadeleriyle margarin kullanımına dikkat çekti.

Ramazan Bayramı’nda geleneksel lezzetlerin önemi büyükken, evde tatlı yapacakların bu önerileri dikkate alması öneriliyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ramazan Bayramı İçin Tatlı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir