Kocaeli’de görev yapan sağlık teknisyeni Mustafa Gezer, amatör bir yarışmayla başlayan fotoğraf tutkusuyla uluslararası ödüllere ulaştı. Gezer, çektiği fotoğraflarla hastaneyi sanat galerisine dönüştürdü ve fotoğrafçılığa dair ilham veren bir hikaye yazdı.
Kocaeli’de amatör bir yarışmayla fotoğrafçılığa adım atan sağlık teknisyeni Mustafa Gezer, uluslararası arenada elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekti. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kan Transfüzyon Merkezi’nde görev yapan Gezer, çektiği fotoğraflarla hastanenin koridorlarını adeta bir sanat galerisine dönüştürdü.
2004 yılında katıldığı bir fotoğraf yarışmasında ödül alması, Gezer’in fotoğraf tutkusunu artırdı. İlk ödülünü aldıktan sonra fotoğraf çekme eğitimine yönelen Gezer, bu süreçte birçok ustayla bir araya gelerek kendisini geliştirdi. İzin günlerinin çoğunu fotoğraf çekmeye ayıran Gezer, ulusal ve uluslararası birçok yarışmadan ödülle döndü.
Fotoğraf Tutkusunun Başlangıcı
Mustafa Gezer, fotoğraf tutkusunun 2004 yılında başladığını belirterek, “O yıllarda katıldığım yarışmalarda ufak tefek ödüller almaya başladım. Ödül almaya başladıkça fotoğrafa hevesim arttı. Devam ettim. Türkiye’nin birçok yerini gezdim, birçok foto maratona, yarışmalara, gezi amaçlı fotoğraf etkinliklerine katıldım.” dedi. Gezer, 2009 yılında AFİAP, 2011 yılında ise EFİYAP unvanlarını aldığını ifade etti.
Sanatsal Fotoğraflar Üzerine
Gezer, genel olarak sanatsal fotoğraflar çektiğini ve insanların da içinde olduğu manzara fotoğraflarını tercih ettiğini belirtti. “Genelde insan fotoğrafları, yaşam fotoğrafları, yapılan işler, bunları fotoğraflamayı çok seviyorum.” diyen Gezer, tarzının bu yönde geliştiğini söyledi.
İş ve Fotoğrafçılık Arasındaki Denge
Fotoğrafçılığın işine olumlu ve olumsuz etkileri olduğunu dile getiren Gezer, “Özellikle izinler aşamasında bazı problemler yaşadık ama aştık. Hastane idaresi ve sağlık müdürlüğü bu konuda bana çok destek verdi. Hastane başhekimimiz ve müdürümüze de destekleri için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Fotoğrafçılığın Anı Yaşatma Gücü
Yeni başlayanlara tavsiyelerde bulunan Gezer, “Fotoğrafçılık çok zor iş. Öyle ‘ha’ deyince olacak bir şey değil ama işin içine girdiğiniz zaman çıkamıyorsunuz. Fotoğrafçılığı hobi olarak mutlaka yapsınlar.” şeklinde öneride bulundu.
Ödüller ve Gelecek Hedefleri
Gezer, kazandığı ödüllerle ilgili olarak, “Ödül sayım herhalde 100-150 arasındadır, saymayı bir süreden sonra bıraktım.” dedi. Son yıllarda dijital fotoğrafçılığın artmasıyla birlikte ödül sayısının azaldığını belirten Gezer, “Sağlık Bakanlığı ödülüm benim için mihenk taşı oldu.” diye ekledi.
Pinhole Fotoğraf Sergisi Planları
Gezer, “Benim bir hedefim yok.” diyerek, fotoğrafçılığı bir anı durdurma aracı olarak gördüğünü ifade etti. Ayrıca, tahtadan yapılmış pinhole makine ile çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi açma planında olduğunu da belirtti.
(Haber Merkezi)