• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Gerede
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Türk Kızılay’dan Madencilere Vefa: Zonguldak’ta Anlamlı İftar

Türk Kızılay’dan Madencilere Vefa: Zonguldak’ta Anlamlı İftar

turk kizilaydan madencilere vefa zonguldakta anlamli iftar rj69ENN9.jpg

Türk Kızılay yöneticileri ve üyeleri, Zonguldak’ta madencilerle bir iftar programı gerçekleştirdi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Eğitim Ocağı’nda yapılan etkinliğe, Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can, Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Emre Koç ve Genç Kızılay Genel Başkanı Ömer Faruk Çalışkan katıldı. İftar programında madencilerle birlikte oruçlarını açan yöneticiler, etkinlik sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şükrü Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, TTK Kozlu Müessesesi’nde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 madenciyi andıklarını belirtti. Can, ölen işçiler için Kur’an okuyup dua ettiklerini ifade etti.

Madencilerle birlikte iftar yapma sebeplerini açıklayan Can, “Madencilerimiz yerin altında ne yaşıyorlar, ne hissediyorlar, onları anlamaya çalıştık. En önemlisi de onların emeklerinin karşılığının, ülkemize ve milletimize verdiğinin ne kadar kıymetli olduğunu anladık” şeklinde konuştu.

Yer altındaki yaşamın zorluklarına değinen Can, “Yer altında olmak farklı bir his aslında. Bir insan kabir hayatını, mezarı düşünüyor. Böyle yerin altına indikçe, tüyleri diken diken oluyor. Kolay değil hakikaten. Yerin altına indikçe insan biraz daha kendini tanımaya, kendini anlamaya yüce Yaradan’dan daha çok irtibat kurmayı düşünüyor ve hissediyor. Dolayısıyla yer altı ayrı bir dünya” dedi.

Programda, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Kürşat Yağız da yer aldı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Kızılay’dan Madencilere Vefa: Zonguldak’ta Anlamlı İftar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir