1. Haberler
  2. Genel
  3. Zonguldak’ta 40 Yıllık Meslek Aşkı: Baba-Oğul Terzilik Hikayesi

Zonguldak’ta 40 Yıllık Meslek Aşkı: Baba-Oğul Terzilik Hikayesi

zonguldakta 40 yillik meslek aski baba ogul terzilik hikayesi ep79Mqge.jpg

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 40 yıldır terzilik yapan Naci Yurt, oğlu Ferdi ile birlikte mesleğini sürdürüyor. Baba-oğulun hikayesi, zanaatın unutulmaması adına örnek teşkil ediyor.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaşayan Naci Yurt, 13 yaşında terzi çıraklığına başlamış ve ustalaşmasının ardından askerliğini tamamlayarak kendi dükkanını açmıştır. Zamanla, beldenin tanınan ustalarından biri haline gelmiştir. Oğlu Ferdi Yurt’a, okuldan arta kalan zamanlarında dükkanında mesleğin inceliklerini öğretmiştir. Yurt, “Mesleğe saygı, müşteriye saygıyla başlar” anlayışıyla 18 yıldır aynı dükkanda çalışarak, ömürleri vefa ettiği sürece birlikte terzilik yapma hedefindedir.

62 yaşındaki Naci Yurt, dört çocuk ve dört torun sahibidir. Oğlu Ferdi’nin mesleği sürdürmesinin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Yurt, “Oğlum ilkokula giderken dükkana yemek getirmek için gelirdi, benden harçlık isterdi. ‘Dükkanı süpürmeye yardımcı olursan, emeğinin karşılığını veririm.’ diyordum. O da daha sonra mesleğe merak saldı ve alıştı.” şeklinde konuştu.

Yurt, kendi zamanında beldede pek çok terzi dükkanı bulunduğunu, ancak bu sayıların giderek azaldığını belirterek, çırak yetiştirmekte zorluk çektiklerini ifade etti. Terziliğin gelişen teknoloji karşısında direnmeye çalıştığını vurgulayan Yurt, “Önceden paça, düğme işlemlerini elimizle yapardık. Şimdi ise tamir, sökük ve fermuar değişimi yapıyoruz.” dedi.

Naci Yurt, oğlu ile dükkanlarının kapısının her zaman açık olduğunu ve müşterilere önem verdiklerini belirtti. “Oğlumla arkadaş, canla kan gibiyiz. Müşterilerimiz de bizi aileden biri olarak görür.” ifadelerini kullandı. Zorluklarla dolu bu iş sayesinde çocuklarını büyüttüğünü söyleyen Yurt, mesleklerin unutulmaması adına gençlerin zanaat öğrenmesinin önemine dikkat çekti.

Ferdi Yurt ise babasının mesleği yapması için kendisini zorlamadığını, terziliği severek icra ettiğini belirtti. “Öyle müşteriler geliyor ki ‘Yarım santim dar veya bol olmuş.’ diyor. Müşteri bizim için çok önemli.” diyerek, babasından sadece mesleği değil, aynı zamanda müşteri ilişkilerini de öğrendiğini ifade etti. “Onsuz dükkanın bir anlamı olmuyor. Arkadaş gibiyiz.” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zonguldak’ta 40 Yıllık Meslek Aşkı: Baba-Oğul Terzilik Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir