2024 LGS Sonuçları Açıklandı: Bolu’nun En İyi Liseleri Belli Oldu

Okul Eğitim Sınav Ders Kırtasiye 2

2024 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları nihayet açıklandı ve öğrenciler ile veliler için heyecan dolu tercih dönemi başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran’da gerçekleştirilen 2024 LGS sonuçlarını duyurdu. Türkiye genelinde binlerce öğrenci sınav heyecanını yaşadı. Sınav sonuçları, MEB’in resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ile erişime açıldı. Şimdi ise öğrenciler ve veliler için en doğru lise tercihini yapma vakti geldi.

Bolu’da ise sınav merkezlerinde 3 bin 121 öğrenci ter döktü. Bolu’da merkezde 9 ve ilçelerde 8 olmak üzere toplam 17 sınav merkezi bulunuyordu. Bolu’daki öğrenciler sonuçlarını 28 Haziran itibariyle öğrendiler.

Okul Egitim Sinav Ders Kirtasiye

Bolu’nun En İyi Liseleri

En Yüksek Puanlı Liseler

Bolu’daki en yüksek puan alan liseler arasında Bolu Fen Lisesi, İzzet Baysal Anadolu Lisesi, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi ve Gerede Fen Lisesi öne çıkıyor. Bu liseler, hem akademik başarıları hem de sundukları imkanlarla dikkat çekiyor.

Sanat ve Spor Liseleri

Sanat ve spora ilgi duyan öğrenciler için Bolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Bolu Spor Lisesi ideal seçenekler sunuyor. Bu okullar, yetenek sınavları ile öğrenci kabul ediyor ve öğrencilerin sanatsal veya sportif yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyor.

İmam Hatip Liseleri

Bolu’daki Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gerede Habibullah Üstün Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi dikkat çekiyor. Bu okullar, hem sınavla hem de sınavsız öğrenci kabul ediyor ve çeşitli dini eğitim programları sunuyor.

Meslek Liseleri

Mesleki eğitim almak isteyen öğrenciler için Bolu’da geniş seçenekler bulunuyor. Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi, Gerede Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mengen Aşcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilere çeşitli meslek dallarında eğitim imkanı sunuyor.

Tercih Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tercih süreci boyunca dikkat edilmesi gereken önemli noktalar mevcut. Öğrencilerin yerleştirme puanları, yüzdelik dilimleri ve okul kontenjanları dikkatlice incelenmeli. Ayrıca, tercih listesinin önem sırasına göre oluşturulması ve listenin dikkatlice kontrol edilmesi öneriliyor.

(Haber: Münire Karabulut)

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 LGS Sonuçları Açıklandı: Bolu’nun En İyi Liseleri Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir