Geredeli hemşerimiz Meral Kurtipek’in azmi ve Kur’an sevgisi ile kısa sürede tamamladığı hafızlık serüveni tüm Türkiye’ye örnek olarak, Diyanet Dergisi’nde yer aldı.
Kas erimesi hastalığı ile mücadele ederken, mazereti dolayısıyla evden dışarı çıkmadan 15 ay gibi kısa bir sürede Kur’anı ezberleyip hafızlığını telefondan tamamlayan Geredeli hemşerimiz Meral Kurtipek’in azmi, kendi dalında Türkiye’de bir ilk olarak Diyanet’in Dergisi’nde yer aldı. Kur’an sevgisi beni hafız yaptı diyerek planını gerçekleştirmek için engel tanımayan Meral Kurtipek’in hafızlık serüveni örnek olacak bir emsali de teşkil etti.
Meral Kurtipek’in azim dolu hafızlık serüveninin söyleşisinden bazı kesitleri sizin için yayınlıyoruz: “Kur’an sevgisi küçük yaşlarda başladı aslında. İlkokul dönemlerimizde yaz tatilinde camilere giderdik. İlk olarak Elif-ba kitabından başlardık. Ortaokul dönemine kadar çoktan geçmiştim Kur’an’a ama indirildiği gibi tertil üzere okumam gerekiyordu. Okullar tatile girdiğinde Aşağı Tekke Cami İmam Hatibi Muhsin Hoca’nın hanımının Kur’an öğrettiğini öğrendim. Yakındı da bize, severek yine camiye gitmek istedim. Ağzından çıkan her kelimeyi aklımda tutmak isterdim. Tecvit, mahreç, kıraat hepsini çok çabuk öğrenmiştim. Okudukça okuyasım geliyordu ve artık ezberler yapıyordum. Muhtelif surelerden Yasin, Mülk ve Nebe surelerini de ezberlemiştim. Sağlık problemim ortaya çıktı ve ameliyat olmama karar verildi. Kur’an-ı Kerim’i hatmedecektik ama ameliyat olursam hatmim yarım kalacaktı. Kalan yerlerimi evde tamamlarım diye düşündüm ve öyle de yaparak ameliyattan önce hatmimi bitirdim.
Sesli Kur’an-ı Kerim okumayı çok severim. Ben ezber yapabilir miyim acaba, hafızlığa başlasam nasıl olur, evde olur mu, başarabilir miyim? diye sorular sormaya başladım kendi kendime. Nitekim Hocam ben hafızlık yapabilir miyim? diye de sordum. Safiye Hocam da cevaben neden olmasın dedi. İlk desteğimle birlikte hafız olmaya karar vermiştim. Hafızlık yapan insanların, anne ve babalarının ahirette Yüce Allah tarafından taçlandırılacağını biliyoruz.
Hafızlık süresi boyunca yarım saat yatardım. Özellikle hafızlığımı en çok annemi ve babamı taçlandırmak için istedim. Çünkü onlar benim fedakârlıkları ile herşeyimdi. Yüce Allah onlardan razı olsun. Hafızlığım süresince kurslarla hep istişare ederek kolayımıza geleni uygulamaya koyduk ve istişare bereketi sayesinde hep severek hiç yılmadan 6 Mart 2015 tarihinde hafızlığı tamamladık. Şükrediyorum Yüce Allah’ıma bana bu eşsiz güzelliği lütfettiği için.
Hafızlık, Kur’an’a olan aşktır. Hafızlık benim için aynı zamanda bir terapi diyebilirim. Günlük bir insan 12-13 saat terapi alsa ne kadar huzurlu ve rahat olur. Bir hafız da Yüce Allah’ın kelamıyla dünyalık işlerden sıyrılarak bu şekilde terapi olur. Asıl hafızlık şimdi başlıyor artık. Rabbimin kelamına layık bir ömür sürmek ve hep dua ediyorum Mevla’ya; bu güzelliği herkese yaşatsın. Bizlere de bu yükü hakkıyla taşımayı nasip etsin” ifadelerine yer verdi.