Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi’ne bağlı gıda denetim ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, karayolu ve otoyol güzergâhlarında gıda işletmelerinin denetimini artırdı.
Bolu Dağı’nda başlatılan ve Gerede istikametiyle sürdürülen denetimlerde, tesisler mercek altına alındı. Gerçekleştirilen denetimlerde, hijyen kurallarına uygunluğun yanı sıra, üretimde kullanılan malzemelerin ve satışı yapılan gıdaların son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesiyle, gıda tebliğine uygun olup olmadığı değerlendirildi.
Ayrıca, ürünlerin etiket bilgileri kontrol edilerek, gerekli muhafaza koşullarının sağlanması için uyarılarda bulunuldu. Uygunsuz bulunan tesislere uyarılarda bulunan ekipler, 5996 sayılı kanun kapsamında cezai işlem uyguladı.