1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bolu’da ”ahududu ve aronya” üretimi devam ediyor

Bolu’da ”ahududu ve aronya” üretimi devam ediyor

organiğe giden yol

Orman Meyveleri Organik Tarım Projesi kapsamında Bolu’da ahududu ve aronya üretilmekte olan bahçelerde İl Müdür V. Hasan Taş ve BÜBS Şube Müdürü Çağrı Civan tarafından incelemeler yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdür V. Hasan Taş; “Organik tarım mevzuatına göre çok yıllık meyvelerde organik tarıma geçiş süresi 3 yıl olarak belirlenmiştir. İlimizde söz konusu proje kapsamında toplam 86 dekarlık alanda Geçiş-2 ve Geçiş-3 statüsünde üretim yapılmaktadır. Bu yıl geçiş-3 statüsünde üretim yapılmakta olan bahçelerde ise gelecek yıl tam anlamıyla organik üretim statüsüne ulaşılacaktır. Bu şekilde özellikle yurtdışı piyasaya ihracat imkânlarının mümkün olabileceği, böylece üretilen ürünün daha iyi fiyatlarla değerlendirilebileceği düşünülmektedir.

organige giden yoldaaa

Bakanlığımız finansmanı ile desteklenerek kurulmuş olan 8 adet ahududu bahçesinin yanında üreticimizin kendi imkânları ile de kurmuş olduğu bahçelerin sayısı ve büyüklüğü her yıl artmaktadır. İlimizde orman alanları arasında çok küçük parçalar halinde bulunan tarım arazilerinin en verimli şekilde değerlendirilebilmesi için ahududu ve aronya gibi bitkilerin iyi bir alternatif olduğunu düşünmekteyiz. İlimizin doğal özellikleri bakımından organik tarım şartlarına uygunluğunu fırsata çevirerek organik ahududu üretiminde marka değerimizi yükseltmek amacıyla finansman desteklerimizin yanında teknik takiplerimiz de devam edecektir. Bu kapsamda üretim yapan çiftçilerinin ürününün bol, kazancının bereketli olmasını temenni ediyoruz” dedi.

(Haber: Batuhan Solğun)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da ”ahududu ve aronya” üretimi devam ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir