Bolu’da, eşini ve çocuğunu kaybeden 61 yaşındaki Fatma Akdağ, soğuk havada el emeği örgülerini satarak geçimini sağlıyor. Zorluklara rağmen mücadeleye devam eden Akdağ, el örgüsü ürünlerini 150-200 TL arasında satıyor.
Soğukta El Emeği Ürünleriyle Geçimini Sağlıyor
Bolu’da 61 yaşındaki Fatma Akdağ, yaşadığı zorluklara rağmen yılmadan hayat mücadelesi veriyor. Eşini ve bir çocuğunu kaybeden Akdağ, soğuk havaya rağmen Aşağı Çarşı’da el emeği örgülerini satarak geçimini sağlıyor. Rahatsızlıklarına rağmen, “İhtiyacım olmasa buraya gelmem. Soğukta hasta olduğum halde geldim çünkü gerçekten ihtiyacım var” diyerek, zorlukların üstesinden gelmeye devam ediyor.
Hayatındaki Zorluklara Rağmen Mücadeleye Devam Ediyor
Bolu’da yaşayan 4 çocuk annesi Fatma Akdağ, 1999 yılında trafik kazasında 10 yaşındaki oğlu İbrahim’i, 3 yıl önce ise eşini kaybetti. Eski atletizm sporcusu kızı Elif de, 8 yıl önce geçirdiği bir trafik kazasında spor hayatını sonlandırmak zorunda kaldı. Akdağ, iki oğlunu evlendirdikten sonra, fiziksel sıkıntılar yaşayan kızıyla birlikte yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Akdağ, hayatına dair şunları söyledi: “Eşimi kaybedeli 3 yıl oldu. 2 tane düğün yaptım. Kızım milli sporcuydu ancak bir kaza geçirdi ve şu an ona bakıyorum.”
![Soğuk havada ekmek mücadelesi](https://www.geredemedyatakip.com.tr/wp-content/uploads/2025/02/Soguk-havada-ekmek-mucadelesi.jpg)
El Emeği Ürünleriyle Evinin Geçimini Sağlıyor
Tüm zorluklara rağmen hayata karşı direnen Fatma Akdağ, sabahları soğukta Aşağı Çarşı’ya gelerek el örgüsü ürünlerini satıyor. Patik, kese, kıyafet ve süs eşyaları gibi ürünlerini 150 ile 200 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunan Akdağ, “Burada da soğukta örüyorum. Evde örmeye fırsatım olmuyor. Bu yüzden sabahları buraya gelmek zorunda kalıyorum, akşama kadar burada kalıyorum” diyerek şartların ne kadar zor olduğunu ifade etti.
Maddi Zorluklarla Mücadele Ediyor
Fatma Akdağ, dul maaşıyla geçinmeye çalıştığını ancak bunun yeterli olmadığını belirtti: “Eşimin emekli maaşı var, dul olduğum için bu maaşla geçiniyoruz ama iki kişi geçinmek için yeterli olmuyor, evlenen çocuklarıma da gerektiği yerde maddi anlamda yardımcı oluyorum.” El örgüsü ürünlerinin satışları düşük olsa da, Akdağ, günlük kazancının genellikle 10 bin liraya ulaşmadığını ifade etti. “İşler gerçekten kötü. Dün de siftah yapamadım, sabahları da aynı şekilde. Şartlar zor, ama yine de mücadele etmeye devam ediyorum” diyerek yaşadığı zorluklara rağmen umudunu kaybetmediğini söyledi.
(Haber: Münire Karabulut)