1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bolu’dan Dünyaya Açılan Enfes Lezzet

Bolu’dan Dünyaya Açılan Enfes Lezzet

featured

Dubai’de öğrendiği Japon tatlısı mochiyi dondurma olarak üreten Halit Yılmaz, Türkiye’deki Japon restoranları, lüks oteller ve Avrupa’daki pazarlara lezzetini sunuyor. Bolu’daki tesisinde aylık 45 ton üretim yapıyor.

Dubai’de geleneksel Japon tatlısı mochiyi dondurma olarak üretmeye başlayan 25 yaşındaki girişimci Halit Yılmaz, Türkiye’de Japon yemekleri yapan işletmelerle lüks oteller ve restoranlara sattığı bu lezzeti marka haline getirmeyi hedefliyor. Bolu Yeniçağa Aşçılık Lisesi mezunu olan Yılmaz, İstanbul’da çalıştığı otellerde pastacılık alanında kendini geliştirdikten sonra Dubai’ye giderek mochinin yapımını öğrendi. Japonların yeni yıl menüsünde önemli bir yere sahip olan bu tatlı, pirincin uzun süre kaynatılmasıyla hazırlanıyor.

Yılmaz, İstanbul’da kurduğu imalathanede Türk damak tadına uygun formüllerle dondurma üretmeye başladı. Hindistan cevizi, çikolata ve Antep fıstığı gibi malzemelerle hazırladığı mochiler büyük ilgi gördü. Artan taleple birlikte üretim yerini Bolu’ya taşıyan Yılmaz, burada 1000 metrekarelik alanda 20 personeliyle ayda yaklaşık 45 ton üretim yapıyor.

Halit Yılmaz, dondurmanın geleneksel Japon mochisiyle kıyaslandığında Maraş ile Roma dondurmaları arasında bir kıvama sahip olduğunu belirtiyor. “Bu akımı Türkiye’ye ilk biz getirdik,” diyen Yılmaz, ürününü Türkiye’nin dört bir yanında tanıtmaya başladı. Antalya, Bodrum ve İstanbul’daki lüks otellerle, Japon restoranlarıyla işbirliği yaparak ürünlerini geniş bir kitleye ulaştırdı.

Yılmaz, Japon mochisinin geleneksel pirinç hamurunun yerine, Türk damak tadına uygun olarak tatlandırılmış ve çeşitli malzemelerle zenginleştirilmiş dondurmalar üretiyor. “Dondurmadaki şeker oranını artırdık, kaymaklı, Hindistan cevizli, çikolatalı ve Antep fıstıklı çeşitler yaptık. Ne çok sert ne de çok yumuşak,” şeklinde konuşuyor.

Bugün Türkiye’nin 60 iline, Azerbaycan ve Kıbrıs’a ürün gönderen Yılmaz, yakın zamanda zincir marketlerde de yer almayı planlıyor. Üretim kapasitesini her yıl artıran Yılmaz, hedeflerinin arasında markasını Avrupa’ya yaymak da bulunuyor.

(Haber: Kemal Akın)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’dan Dünyaya Açılan Enfes Lezzet
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir