Boluların bayılarak tükettiği, humuslu topraklarda yetişen bal kabağı tezgahlarda yerini aldı. Düzce’de humuslu topraklarda yetişen ve kendine özgü aromasıyla tanınan bal kabağı tezgahlarda vatandaşlarla buluşturulurken kilosu 10 TL’den satışa çıktı.
Kendine özgü aroması ile ön plana çıkan ve birçok kişinin severek tükettiği bal kabağı tezgahlara indi. Kabak tatlısından komposto ve trileçeye kadar birçok ürüne lezzet katan bal kabağı birçok kişi tarafından severek tüketilmeye devam ediliyor.
BAL KABAĞI TEZGAHLARA İNDİ!
Üretici Murat Yılmaz açıklamasında bal kabağının kilosunun 10 TL’den başladığı açıklanırken “Kabak hasadımızı yaptık. Kabağın görüntüsü sert olacak. Genelde taze kabak kendini renginden belli eder. Kabağın içi bazen çürük çıkabilir. Vatandaşlar bunu dışardan anlayabilir. Kendi rengini kaybeden kabağın içi çürük çıkar. Bu kabağın tohumu Afyonkarahisar yöresine ait. Bölgemizde ektiğimiz kabağın tohumu farklı” dedi.
Yılmaz, “Daha beyaz olan kabaklar Düzce kabağıdır. Afyonkarahisar kabağının rengi koyu olur” diye konuştu.
Murat Yılmaz, kabağın en çok tatlılarda kullanıldığını söyleyerek, “Kabağın çok farklı yemekleri var. Yöresine göre değişir. Özellikle tatlı yapımında kullanılıyor ama bir çok yörede farklı tatlar deneniyor. Dönerinin bile yapıldığını duydum. Nasıl yaptılar bilmiyorum ama biz genelde tatlısını yaparız, böreğin içerisinde kullanırız” şeklinde konuştu.