Mersin’de bir kuyumcu ve müdürü, 116 müşterisinden yaklaşık 120 milyon lira değerinde altın ve para dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Merkez Akdeniz ilçesinde faaliyet gösteren kuyumcunun müşterilerini dolandırdığı yönündeki şikayet üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Soruşturma, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütüldü. Yapılan araştırmalarda, kuyumcunun piyasanın üzerinde fiyatlarla altın satın aldığı, ancak müşterilerine ödeme yapmayı erteleyerek ve altınları daha düşük fiyatlarla sattığı belirlendi. Müşterilerine altınlarını “daha sonra teslim edeceğini” söyleyen zanlı, bu yöntemle 116 kişiyi yaklaşık 120 milyon lira zarara uğrattı.
Polis, güvenlik kameralarını izleyerek ve teknik takipler yaparak, suçluların izini sürdü. 9 farklı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonla kuyumcu O.B. ve 10 şüpheli yakalandı. İzini kaybettirmeye çalışan kuyumcu I.O., İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
Yapılan aramalarda, şüphelilerin evlerinden yaklaşık 7 milyon lira değerinde altın, döviz ve Türk Lirası ile müşterilere ait dokümanlar ele geçirildi. Operasyonun ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan kuyumcu I.O. ve şirket müdürü O.B. ile İ.H.S. tutuklanırken, diğer 11 şüpheliden birine ev hapsi verildi. 10 çalışan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
(Haber Merkezi)