1. Haberler
  2. Güncel
  3. Gerede, Bolu Fuarında tanıtılıyor

Gerede, Bolu Fuarında tanıtılıyor

featured

Bu yıl ikincisi düzenlenen Bolu Fuarına ilçemiz Gerede’yi temsilen Gerede Belediyesi stant açtı.  Gerede Standında ilçemizi tanıtan deri, bakır, şak şak helvası gibi materyaller yer alırken, ziyaretçilere Gerede’yi tanıtan kitapçık ve broşürler dağıtıldı.

Bolu’nun ticari ve turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, ilgili sektörlerde faaliyet gösteren tüm üreticileri, Bolu ilinin önde gelen firmalarını, sektöre ait tüm kurum, kuruluş ve işletmeleri aynı çatı altında toplamak, il ve bölge üreticisi, tüketicisi ve paydaşlarının bu organizasyondan maksimum seviyede faydalanmalarını sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Bolu Fuarı açıldı.

Kalıcı Konutlarda bulunan fuar alanında düzenlenen Bolu 2017 fuarının açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, BTSO Başkanı Türker Ateş, İzzet Baysal Vakfı Başkanı  Ahmet Baysal ve Vakıf Mütevelli Heyeti ile Bolulu vatandaşlar katıldı.

“HEDEFİMİZ FUARLARIMIZIN BAŞARI GRAFİĞİNİ ARTTIRARAK İLERLETEBİLMEKTİR”

Açılış merasimi öncesinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunurken törenin açılış konuşmasını yapan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, bu yıl ikincisi düzenlenen fuarın önemine değindi. “Fuarlar, firmaların hem kendilerini tanıttıkları, hem de potansiyel alıcıları ile bir araya geldikleri ticari enstrümanlardır” diyen Ateş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de fuar organizasyonları son yıllarda ciddi ivme kazanmıştır. Geçtiğimiz yıl TOBB izni ile 426 tane fuar gerçekleştirildi. 18 milyona yakın katılımcı bu fuarları ziyaret etti. TOBB istatistiklerine göre 7 yılda gerçekleştirilen fuar sayısı %15 artmıştır. Fuara katılan kişi sayısında da %30 artma vardır. 2016 yılına kadar, TOBB’un fuar istatistiklerine göre Bolu’muzun herhangi bir fuar organizasyonu yoktu. 2016 yılında ilk kez düzenlenen Bolu Fuarı ile fuar düzenlenen şehirler arasına dahil olduk. Fuarımız ilk kez yapılmasına karşın ilgi gördü. 70 firma katıldı geçen sene istatistiklerine göre 33 bin kişiyi ağırladık. Sonuçları ile katılımcı firmalar açısından verimli olduğunu, fuar sürecinde önemli bir ticaret gerçekleştiğini gördük. Bu, önümüzdeki yıllarda fuar düzenleme adına bizleri motive etmiştir. Geçtiğimiz yıl Temmuz Ayı’nda düzenlenen fuarımızı bu yıl mayıs ayında gerçekleştiriyoruz. Bu tarihi belirlerken, fuara katılanların görüş ve önerilerini dikkate aldık. Özellikle tarım alanında yaz döneminin yoğunluğunu göz önünde bulundurarak tarihi öne çektik. Ayrıca şükran günlerine denk getirmek istedik. Bugün Bolu’muzun babası İzzet Baysal’a şükran günlerinin açılış günündeyiz. Fuarımız ile şükran günlerinin açılışına farklı bir renk katmak istedik. İzzet Baysal Vakfı’mızın değerli başkanı ve mütevelli heyeti bizleri onurlandırmışlardır. Fuara iştirak eden tüm firmalarımıza, fuarı düzenleme komitesinde bulunan başta valimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara katkılarından dolayı, belediye başkanımız ve ekibine, ilçe belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz fuarlarımızın başarı grafiğini arttırarak ilerletebilmektir.”

“ARTIK BOLU FUARCILIKTA DA SÜREKLİLİĞİ SAĞLAYACAK BİR KENT OLACAKTIR”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise “Gençliğimizde ve çocukluğumuzda, hatta ilk belediye başkanı olduğum dönemlerde, Bolu Panayırı, mahya vardı. Bolu burada nefes alıyordu.   Şu an artık mahyacılık kültürü kalktı. Fuarcılık başladı, ama biz bunu da değiştirme konusunda çok ciddi performansımız olmadı. Geçen sene Ticaret Sanayi Odamızın başkanının teklifi ile bu alanı bu şekilde değerlendirdik. Şu an yeni bir gelişme daha oldu. Artık katılımcıların da teklifi ile İzzet Baysal’ı andığımız şükran günleri kapsamı içinde bu fuarı sürekli hale getirmenin zarureti ortaya çıktı. Fuar alanının da kalıcı hale dönüşmesi konusunda da zorunluluk hasıl oldu. İnşallah önümüzdeki yıl kapalı alanı büyüterek fuar alanımızı geliştirmiş olmayı ümit ediyorum. Ben bu konuda bütün gücümle çalışacağımı ifade ediyorum. Artık Bolu fuarcılıkta da sürekliliği sağlayacak bir kent olacaktır diye düşünüyorum. Bakan yardımcımızın çok büyük destekleri ve katkıları var. Bakan Yardımcımızın da görev süresi içinde burayı kalıcı hale getirme konusundaki gayretlerimizi hep beraber yaparak sonuca gitme konusundaki desteklere ihtiyacımız var. Fuarın öncelikle katılımcılara, organizatörlere, hayırlı olmasını temenni ediyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“BOLU ADINA YAPILAN HER TÜRLÜ İŞTE HİZMETİNDE OLDUĞUMU İFADE ETMEK İSTERİM”

Bölgesinde bir yıldız gibi parlayan ve her alanda çok hızlı gelişmeye devam eden Bolu’da böyle bir organizasyon ihtiyacı olduğunu ifade eden Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin,  “Bu eksikliği gideren Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızın şahsında, Ticaret ve Sanayi Odamıza, yatırımcılarımıza, esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Bu organizasyona her türlü katkıyı veren Kıymetli Valimize, Belediye Başkanımıza ve Özel İdaremize çok teşekkür ediyorum. Netice itibariyle bunlar bir ekip işi, bir ilde her alanda büyümek istiyorsanız ve hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız kamu ve özel sektörle top yekun işi sahiplenmeniz gerekiyor. Sahiplenmede Bolu’daki bütün kamu kurum ve kuruluşları ve STK’ların güçlü olması ile bir noktaya geldik. Bu fuarla birlikte Bolu’nun ticaretinin aslında buna ne kadar ihtiyacı olduğunu gördük. Bolulu firmalarımızın, fuara ne kadar aç olduğunu görmüş olduk, vizyon kattığını görmüş olduk. Çünkü Bolu sadece Bolu ölçeğinde bir ticareti yansıtmıyor. Burada, bölgesel anlamda da çok önemli firmaların katıldığı ve bölgeye hitap eden bir fuar olma yolunda büyük adımlar atıldığını görüyoruz. Bu çok memnuniyet vericidir. Bu, bölgesel ve ulusal alanda önemli bir fuar merkezi olma anlamında da başlangıçtır. Bu başlangıcı iyi yaptığımızı düşünüyorum, inşallah, bundan sonra da gidişatın da iyi olacağını düşünüyorum. Birincisine olan desteğimizi ikincisine de bundan sonra da hangi görevde olursak olalım, Bolu adına yapılan her türlü işte hizmetinde olduğumu ifade etmek isterim. Fuarın bugüne alınması çok doğru bir karar, çok doğru bir tespit, şükran günlerine bu organizasyonun alınması bu işi daha anlamlı hale getiriyor. Biz şükran günlerini Bolu olarak çok daha zenginleştirmemiz lazım. O anlamda o zenginleştirmenin adına bu fuar organizasyonunun bu döneme alınması da çok büyük anlam ifade etmiştir. Bu konuda da kararı veren ve bunu uygulayan kıymetli Valimize, kıymetli oda başkanımıza, Belediye Başkanımıza ve organizasyon heyetine çok teşekkür ederim.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise 1967 yılında Bolu’nun Babası Rahmetli İzzet Baysal ile ilgili bir anısını paylaşarak şu şekilde konuştu: “Sene 1967. Türkiye’de ilk özel teşebbüs fabrikasını kurmuş 1949’da Rahmetli İzzet Baysal. 1967 senesinde, Düsseldorf’ta 4 senede bir yapılan döküm fuarına gittik beraber. Ben şu kadarını söyleyeyim; çok mutlu oldu, bana döndü, “oğlum” dedi, “İstanbul’da dahi hala böyle bir fuar açılmadı değil mi?” diye sordu. İnşallah dedi, İstanbul’da da böyle fuarlar görürüz ve hatta Bolu’da da böyle fuarlar görürüz dedi. İşte o günlerden bu günlere geldik ve bu fuarı görünce çok mutlu oldum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“BÖYLE BİR SOSYAL ALANIN BOLU’YA KAZANDIRILMASI GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ”

Bolu 2017 Fuarının Bolu’ya ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek konuşmasına başlayan Bolu Valisi Aydın Baruş, eskilerde yer alan panayır kültürünün artık fuar kültürüne dönüştüğünü ifade etti. Fuarların önemine değinerek konuşmasına devam eden Bolu Valisi Aydın Baruş, konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi: “Bir ilin, bir ülkenin ekonomik ve sosyal hayatının canlı olup olmadığını gösteren en önemli faktörlerden birisi, o il veya ülkede hangi çapta fuarlar düzenlendiği ve bu fuarlardaki hareketlilik düzeyinin ne olduğudur. Bu etkenin o yörenin hareketliliğini gösterdiğine şahit oluyoruz. Bu bize ekonomideki faaliyetlerin hangi düzeyde olduğunun ipuçlarını veriyor. Eskilerde Bolu’da da mahya panayırı varmış. Geleneksel ticari hayat bu panayırlar etrafında cereyan ederdi. Senede bir defa düzenlenen bu organizasyonlarda yörenin halkı hem ekonomik ihtiyaçlarını giderir hem de o panayır etrafında sosyal bir hareketlilik oluşurdu. Artık ekonomik hayatın niteliği değişti ve bu tür geleneksel panayırlar da önemini yitirerek kayboldu. Bugün ekonomik ve sosyal hayatın cereyan ettiği sosyal organizasyonlar olarak fuarları görüyoruz. Ülkemizde de bu anlamda çok önemli gelişmeler sağlandı. Ülkemizde uluslararası fuar organizasyonları yapılıyor. Ancak anladığımız kadarıyla Bolu’da 1999 yılında sona eren panayırlardan sonra halkın bir araya gelebileceği, ekonomik alanda faaliyet gösteren firmalarımızın ve özellikle Bolu için tarımsal ve beyaz et sektörü ve diğer ticari faaliyet gösteren firmaların da bir araya geleceği bir organizasyon yoktu. Geçen yıl için ortak bir çalışmayla bu fuarın birincisi yapıldı. Geçen yıl sadece bu fuardan dolayı 300 traktörün satış işleminin yapıldığını öğrendim ki bu fuarın Bolu’nun ticaret hayatına ve tarımsal hayatına nasıl bir hareket getirdiğinin göstergesidir. Yine bu yıl da yoğun bir katılımla bu fuarın canlı bir şekilde geçeceğine inanıyoruz. Ayrıca zirai aletler sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız yanında yöresel ürünlerin sergilendiği stantlarımızın da burada olması, halkımızın da buraya itibar etmesine, katılmasına vesile olacaktır. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum. Böyle bir sosyal alanın Bolu’ya kazandırılması gerçekten çok önemli. Önümüzdeki yıllarda bu alandaki fuarların daha canlı geçeceğine inanıyorum. Fuarın Bolu ekonomisi için, sosyal hayatı için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

FUAR ALANI GEZİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ve beraberindeki heyet tarafından fuarın açılış kurdelesi kesilerek fuar alanı gezildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerede, Bolu Fuarında tanıtılıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir