Bolu’nun Gerede ilçesinde uzun süredir kullanılmayan Kervan Otel binasında yıkım çalışmaları devam ediyor. Güvenlik riski taşıyan ve kamuoyunda sıkça eleştirilen yapının yerine yeni bir bina inşa edilmesi için ihale süreci başlatılacak.
Atatürk Bulvarı Kısa Süreliğine Trafiğe Kapatıldı
Gerede’de Atatürk Bulvarı Üstyol mevkiinde bulunan ve beş katlı olan Kervan Otel, geçmişte içine izinsiz giren kişiler nedeniyle çıkan yangınla gündeme gelmişti. Özellikle madde bağımlısı bireylerin uğrak yeri haline gelen otel binasının yıkım kararı alınmasının ardından sahada çalışmalar başladı. Yıkım süreci boyunca Atatürk Bulvarı’nın üst caddesi geçici olarak trafiğe kapalı kalacak.

Yeni Yapı İçin İhale Süreci Başlıyor
Yıkım kararını memnuniyetle karşılayan çevre esnafı, bölgenin yeniden yapılandırılmasıyla birlikte hem görüntü kirliliğinin hem de güvenlik sorunlarının ortadan kalkacağını ifade etti.
Yıkımın tamamlanmasının ardından aynı alana yeni bir yapı inşa edilmesi planlanıyor. Kervan Otel’in yeniden yapılması için yakın zamanda ihaleye çıkılacağı bildirildi.
(Haber: Münire Karabulut)