Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (Marka) işbirliğinde girişimcilik kursu düzenleniyor. Başarılı olan kursiyerler 30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar da iki yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek.
Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, 2016 Nisan ayı içerisinde başlayacak olan uygulamalı girişimcilik eğitimi için yeni iş kurmayı düşünen, hedefleri olan ama ekonomik birikimi yetersiz olan kadın ve gençleri kursa davet etti.
Gerede Ticaret ve Sanayi Odası eğitim salonunda yapılacak olan eğitim 30 kişiden oluşacak. Sayı fazla olduğu taktirde projeye göre seçme yapılarak kursiyerler daha sonra düzenlenecek eğitimlere katılabilecek. Başvuruların 31 Mart 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’na şahsen yapılması gerekiyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, Kosgeb tarafından verilecek sertifikayla yapacakları iş planlarının kabulü halinde ise 30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar da iki yıl geri ödemesiz sıfır faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek.
Konu ile ilgili Gerede TSO’dan yapılan açıklamada; “Uygulamalı girişimcilik eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilir. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenir. Uygulama girişimcilik eğitimine katılmak ve başarılı olmak girişimcilik destek programı kapsamında yeni girişimci desteği alınabilmesi için ön şartlardan biridir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi dört ana modülden oluşan toplam 70 (yetmiş) saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsar. Bir Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde, her bir sınıf için en fazla 30 (otuz) katılımcı kabul edilebilir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde katılımcılardan ücret alınmaz. Eğitim ana modüllerine %80 oranında devam eden katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazanır. Uygulama Girişimcilik Eğitiminin başarıyla tamamlanmasından sonra işletmenin açılışı yapılarak Kosgeb’e başvuruda bulunulabilir. Kosgeb’in başvuruyu uygun bulması halinde destekleme işlemi yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.