• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - Gerede
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kartalkaya Davasında Cezaevindeki 8 İsme Tahliye

Kartalkaya Davasında Cezaevindeki 8 İsme Tahliye

Bolu Adliye Adalet Mahkeme

Bolu Kartalkaya soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen 8 kişi tahliye edildi.

Kartalkaya’da 21 Ocak 2025’te meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Grand Kartal Otel yangınına ilişkin soruşturma devam ediyor. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, otelin mutfak personeli ve kafe sahibinin de aralarında bulunduğu 8 kişi, tutukluluk itirazlarının ardından serbest bırakıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada, yangın faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında toplam 20 kişinin tutuklu bulunduğunu belirtti. 41 şüpheli gözaltına alınırken, otel sahibi Halit Ergül, genel müdür ve aynı zamanda Ergül’ün damadı Emir Aras, ve diğer bazı yetkililer tutuklanmıştı. Bakan Tunç, İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan uzman bilirkişi heyetinin hazırladığı rapora dayalı olarak 6 şüpheli hakkında daha tutuklama kararı verildiğini açıkladı.

Yangında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Tunç, ailelerine başsağlığı sundu. Soruşturmanın titizlikle sürdüğünü vurgulayan Bakan, sürecin şeffaf ve adil bir şekilde ilerlediğini ifade etti.

(Haber: Murat Kalaycı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kartalkaya Davasında Cezaevindeki 8 İsme Tahliye
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir