Ülke genelinde sahte içkiden onlarca kişinin öldüğü ve ölmesinin beklendiği şu günlerde Bolu’da kimse ölmesin diye denetimler sürdürülüyor.
Bolu’da, yılbaşı öncesi alkollü içecek satışı ve gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmeler denetlendi. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, restoranlar ve otel mutfaklarında incelemelerde bulundu.
Bolu’da yılbaşı öncesi alkollü içecek satışı yapılan işletmeler ve gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmeler denetlendi. Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Gıda Kontrol görevlileri, yılbaşı dönemi için hazırlık yapan üretim ve toplu tüketim yerlerini, alkollü içecek satışı yapılan işletmeleri, alkol servisi yapılan restoranları ve otel mutfaklarını titizlikle denetledi.
Denetimlerin amacı, halk sağlığını korumak ve işletmelerin gıda güvenliği ile hijyen standartlarına uygun şekilde faaliyet göstermesini sağlamak olarak açıklandı.
Müdürlüğün konuya ilişkin açıklamasında, “Alkollü içecek satışı yapılan işletmeler ve servisi yapılan restoranlar ile otellerin mutfaklarına yönelik denetimlere hız verilmiştir. Özellikle bu dönemde üretimi ve tüketimi artan alkollü ve alkolsüz içecekler, kuruyemiş, şekerleme, pastacılık ürünleri, kanatlı eti gibi gıda sektörlerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde denetimler hız kesmeden devam etmektedir. Vatandaşlarımızın son yıllardaki artan bilinçli gıda tüketimi ve güvenilir gıda konusundaki hassasiyetine binaen karşılaştıkları herhangi bir olumsuzluk halinde ‘Alo Gıda 174′ hattını arayıp şikayet oluşturmaları büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verildi.
(Haber Merkezi)