1. Haberler
  2. Güncel
  3. Muhtarlık Kavgası Cinayeti: 1 Ölü, 4 Sanık

Muhtarlık Kavgası Cinayeti: 1 Ölü, 4 Sanık

muhtarkoy

Muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı çatışmada bir kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı olayla ilgili 4 tutuklu sanığın yargılandığı davada duruşma sürdü.

3 Nisan’da Atatürk Caddesi’nde yaşanan olayda, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında Donalar köyünde muhtar seçilen Cengiz Sürer ile muhtar adayı Galip Alkaşı arasında çıkan tartışma, kısa sürede yakınların da dahil olmasıyla silahlı kavgaya dönüştü. Yaşanan çatışmada Galip Alkaşı yaşamını yitirirken, akrabası Mehmet Atasoy yaralandı.

Olayın ardından Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer, oğulları Hüseyin ve Barış Sürer ile kayınbiraderi Şenol Can gözaltına alınarak tutuklandı. Sanıklar hakkında “kasten öldürme” ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamalarıyla dava açıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklardan Cengiz Sürer, kendisini savunarak suçsuz olduğunu ve çocuklarını engellemeye çalıştığını belirterek tahliye ve beraatini talep etti. Diğer sanıklar da pişman olduklarını ifade ederek tahliye istediler. Yaralı Mehmet Atasoy ve hayatını kaybeden Galip Alkaşı’nın ailesi ise sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

(Haber: İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muhtarlık Kavgası Cinayeti: 1 Ölü, 4 Sanık
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir