Bolu Ziraat Odası, Tavuk Vebası (Kuş Gribi) hastalığının Türkiye’de yeniden görülmesi üzerine Bolulu tavuk üreticilerini uyardı. Son günlerde Konya’nın Meram ilçesi ve Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde tespit edilen Tavuk Vebası vakaları, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreticilere yönelik uyarılarını güçlendirdi.
Beyaz et üretiminde Türkiye’nin önemli bölgelerinden biri olan Bolu’da, üreticilere hastalık riski konusunda dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, tavuk vebası (kuş gribi) salgınının önlenmesi adına alınması gereken önlemleri vurgularken, tüm üreticilerin hijyen kurallarına uyması, aşı takvimini takip etmesi ve şüpheli durumları yetkililere bildirmesi gerektiğini belirtti.
Bolu Ziraat Odası yetkilileri, bölgedeki beyaz et üreticilerinin, olası kuş gribi vakalarına karşı ekstra tedbirler almasını istedi. Tavuk vebası hastalığı, hem halk sağlığı hem de ekonomik açıdan büyük riskler taşıdığı için, üreticilerin hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla hijyen, izolasyon ve izleme önlemlerine sıkı bir şekilde uyması gerektiği vurgulandı.
Bolu Ziraat Odası, yayınladığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti: “Ülkemizin yaban Kuşları göç yolları üzerinde bulunması ve mevsim itibariyle riskli döneme girilmesi nedeniyle hastalık riski artmıştır. Bu nedenle Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından Birliğimize gönderilen ve aşağıda yar alan yazıda, hastalıkla mücadele için alınması gereken ilave önemler belirtilmiştir. Çiftçilerimizin bu hususlara dikkat etmesi önemle duyurulur.”
(Haber: Batuhan Solğun)